https://imgix.femina.dk/media/4a39dfe42f244c069e0d140d826ca9e1.jpg
Se, lyt & oplev

Sangerinde med samvittighed

3. oktober 2008
af Louise Puck Hansen
Popmusik skal ikke bare være danseegnet og sprængfyldt med gode omkvæd. Hvis det står til Ayoe Angelica, skal musik også bruges til at hjælpe mennesker i nød. Hver gang Ayoes debutalbum ”I’m Amazed” ryger over disken, går 10 procent af indtægterne nemlig til fattige børn i Etiopien, som har en særlig plads i den danske sangerindes hjerte.

- Min mor er jo født i Etiopien, og hun har fortalt mange historier om sin opvækst og om livet i verdens ulande. Da jeg var otte år, tog mine forældre mig med til Etiopien, hvor jeg så det hele med egne øjne - siden da har min største drøm været at vende tilbage og gøre en forskel.

Hvornår begyndte du at interessere dig for musik?
- Jeg har altid elsket at synge, og der har aldrig været nogen tvivl om, at det var den vej, jeg ville gå. Jeg sang, inden jeg begyndte at tale, og dansede, før jeg havde lært at gå. Det var derimod lidt et tilfælde, at jeg lærte at spille klaver. Vi skulle opbevare et klaver for nogle venner, mens de flyttede, og pludselig forelskede jeg mig i instrumentet og begyndte at lære mig selv at spille på det.

Hvad betyder musik for dig?
- Alt. Stort set. Musik er jo et helt sprog, som er så fantastisk at gå på opdagelse i. Når jeg synger, bliver jeg tit fuldstændig opslugt og glemmer alt omkring mig. Det er nærmest en slags meditation.

Læs også