Loppemarkeder
Se, lyt & oplev

Sådan bliver du klar til sommerens loppemarkeder

19. maj 2016
Redigeret af Sofie Nymand Nielsen, foto: Jacob Ljørring
Kribler det i fingrene, nu hvor loppesæsonen står for døren? Sådan får du det bedste ud af de mange loppemarkeder.

Kom tidligt De professionelle rykker ind tidligt for at få fat i de bedste fund. Så hvis du vil være sikker på at komme hjem med ”loppefundet”, så skal du være på markedet lidt tid før det officielt åbner. Det er nemlig det tidspunkt, hvor de handlende stiller op. 

Lav en listeVær målrettet og mindsk risikoen for et hav af fejlkøb. Lav en liste så du på forhånd ved, hvad du er på jagt efter.  

Så er det loppetid: Se SØNDAGs loppefund

Gå efter de store ting førstHvis du er på udkig efter et nyt sofabord eller en lækker lænestol, så gå en hurtig runde først. Så slipper du for, at dit drømmekøb bliver snuppet lige for næsen af dig, mens du står og kigger på et par lysestager.

Spendér på det unikkeChancen for at gå hjem med ”det bedste loppefund nogensinde” er størst, hvis du lægger dine penge på det, du ikke har set andre steder.

Vær kritiskMan kan nemt blive revet med af stemningen i mellem alle de fine ting til favorable priser. Men husk fornuften. Er du i tvivl, så spørg dig selv, om du vil betale det dobbelte. Hvis ja, så køb det. Pas på, at du ikke kommer til at købe noget, bare fordi du kan mærke, at andre er interesserede.

Indregn alle udgifterHusk at indregne alle udgifter – fra transporten hjem til ompolstring og andre pengeslugende renoveringsting. En fed gammel sofa kan være et rigtig godt køb, men husk de øvrige omkostninger.

Prut om prisen - sådan gør du

Kig højt og lavtDe fleste loppegængere kigger mest i øjenhøjde, men der kan gemme sig geniale fund på alle planer og i alle kroge. Så ned på knæ og op på tå!

Prut om prisenDet ligger indbygget i konceptet, at du skal prutte om prisen. Det kan måske være en opgave for den beskedne dansker, men bare du huske at gøre det respektfuldt og fair, så kan du komme langt.En formulering a la ”den er så fin, og prisen lyder rigtig. Det matcher desværre ikke mit budget, men jeg tror, du nok skal få det” kan åbne for en prisnedsættelse, fordi du spiller med åbne kort.