https://imgix.femina.dk/media/a29f820fc58a4480a5d554552b9a958f.jpg
Se, lyt & oplev

Robert Pattinson i romantisk drama

8. april 2010
af Rikke Rottensten
Filmen evner faktisk at holde sin alvorlige tone midt i alt det søde og sjove, som hører til når man er ung og forelsket

Som ethvert romantisk drama har også "Remember me" nogle sikre elementer: det umage par, der mødes, en klovnet ven som tredjeperson og hjælper, en stor krise i forholdet og masser af ægte kærlighed og sikker viden om - trods alle genvordigheder - at være skabt for hinanden selv i en ung alder.

Men "Remember me" er mere end en almindelig film om ups and downs i ung kærlighed, fordi det problematiske forhold til familierne spiller en central rolle i historien. Dels som en perspektivering af, hvor forskelligt livet falder ud for menneskene, dels som et memento til de unge om, at de i sidste ende selv har ansvaret for deres liv.

Man kan ikke for evigt dække sig ind under, at det hele også er dumme fars skyld. Selv om Pierce Brosnan som Tylers topadvokatfar ikke gør meget for at formilde sønnens følelser for ham! Robert Pattinson lægger fint sin Twilight-rolle af sig som Tyler med den hårde familiehistorie, hvor storebror begik selvmord som 22-årig. Emilie de Ravin er som kæresten Ally befriende langt fra de klassiske sødladne, smukke piger som tit er karakteristiske for den slags film. Hun er almindelig, har kant og autoritet - respekt for hende!

Filmen evner faktisk at holde sin alvorlige tone midt i alt det søde og sjove, som hører til når man er ung og forelsket. Og så har den en overraskende slutning, der sikkert vil være en knytnæve i mellemgulvet på mange tilskuere. Premiere den 8. april.

4 F'er

Læs også