https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/det-sker/2013/03/1314-blachman/1314-blachman-art.jpg
Se, lyt & oplev

Redaktionschefen: "Hold nu mund - Blachman!"

3. april 2013
af Charlotte Hallbæck
Foto: Theis Mortensen, DR
FEMINAs redaktionschef Dorthe Kandi var klar foran skærmen, da premieren på Thomas Blachmans nye DR2-program "Blachman" gik i luften i går. Og der gik ikke mange minutter af programmet, før hun var sur…

I går skød musiker og X-Factor-dommer Thomas Blachman sit nye DR2-program i gang - og vi kan vel godt uden synderlig overdrivelse sige, at det har fået følelserne i kog på FEMINAs redaktion, hvor programmet er blevet debatteret heftigt hele morgenen.

Særligt redaktionschef Dorthe Kandi fik efter aftenens program en umiskendelig trang til kaste noget efter fjernsynet - det skriver hun på sin blog i dag:

- Der gik ikke mange minutter af Thomas Blachmans nye DR2-program med ham selv som absolut midtpunkt (…) før jeg var sur. Men hvorfor? Er jeg så ensporet, at jeg ikke kan tåle, at mænd tale om nøgne kvinder...? Nej. Men konceptet med, at kvinden skal være tavs, er lidt provokerende - og hvorfor skal hun være nøgen for at de to "kloge" mænd kan forholde sig til kvinder, kvinderoller, mænd, køn, feminisme og alt muligt andet, der bestemt er en diskussion værd. Diskussioner som vi tørster efter på en kvalificeret måde - uden skyttegrave. Fik vi så det på DR2 i går...?

LÆS HELE DORTHE KANDIS BLOGINDLÆG PÅ BLOGGEN HER

Nej, mener hun, og sætter spørgsmålstegn ved, hvad den nøgne kvinde i aftenens program, hvor forfatteren Jan Sonnergaard var inviteret som gæst, egentlig har af relevans.

- Blachman kommenterede (…) med: Fine naturlige bryster og fine vorter -altså en anmeldelse af kvinden krop - jeg troede netop, at der ikke var tale om, at kvinden skulle medvirke som objekt. Hvilket Sonnergaard også bemærkede på et tidspunkt - det blev selvfølgelig afvist af Blachman, der det meste af tiden ikke lod Sonnergaard tale ud, fordi han selv har så mange ord, som vi kvinders kroppe jo tørster mere efter end et godt glas hvidvin.

Ingen anmeldelser af min krop, tak
Og for Dorthe Kandi er der ingen tvivl om, at Thomas Blachman og hans program ikke gør noget godt for hende - eller for andre kvinder og deres kroppe for den sags skyld.

- Jeg ved ikke med jer, men jeg er helt ligeglad med hvad Blachman tænder på. Min krop får intet ud af en anmeldelse af en anden kvindes krop - og jeg ønsker bestemt ikke at få min egen anmeldt af nogen. (…) Jeg tror, vi tænker og taler alt for meget på vores krop. Lad den nu bare være - lad den være smuk som den er... Nyd den som den er. Blachman taler helt sikkert mine bryster lange - og det har hverken de eller jeg brug for.

Læs også