Året, der gik 2018
Se, lyt & oplev

Quiz: Året, der gik

28. november 2018
af Bezzerwizzer
Foto: Sif Meincke, Per Helmer, Birger Storm, Mega Agency, Coll. Kröller-Müller Museum, Otterlo, Ritzau/Scanpix m.fl.
Så er 2018 snart ved at rinde ud, og vi kan se tilbage på stort og småt. Her får du en lille quiz, hvor du kan teste din egen og måske venner og families hukommelse om året, der gik.

TEST DIG SELV OM ÅRET, DER GIK

Du finder svarene nederst i artiklen

Breaking news 1. Maj blev den mest solrige måned nogensinde målt i Danmark. Normalt skinner solen ca. 230 timer i maj, men hvor mange timer skinnede den i maj 2018: 262, 313, 363 eller 413 timer? 2. I februar afgik Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ved døden. Sine sidste timer nåede han at tilbringe på et slot, der stod ham særligt nær. Hvad hedder det? 3. Vi måtte også tage afsked med Kim Larsen, der døde i september. Hvem var konferencier ved DR’s stort anlagte mindekoncert på Rådhuspladsen? 4. I juli rettede alverdens medier blikket mod en klippehule, hvor 12 drenge og deres fodboldtræner sad indespærret i en grotte. I hvilket land ligger Tham Luang-grotten, som de blev befriet fra? 5. I hvilken sydøstasiatisk by trykkede præsident Donald Trump hænder med nordkoreanske Kim Jong-un ved et opsigtsvækkende topmøde i juni?
Fra kulturens verden 1. Hvilken forfatter står bag romanen ”Telefon”, som er en selvstændig fortsættelse i serien om den lille limfjordsby Hvium? 2. På hvilket sjællandsk museum kunne man fra september opleve en række af Vincent van Goghs malerier med motiver fra Arles i Sydfrankrig? 3. Hvilken tidligere supermodel skriver om at være kvinde i overgangsalderen i bogen ”Jeg er f*cking hot”? 4. Hvilken københavnsk bygning, der ligger som byggeklodser ud til havnefronten ved Langebro og huser Dansk Arkitektur Center, blev indviet i maj måned? 5. Hvem skrev om sit svære forhold til sin døende mor og om at springe ud som lesbisk i den selvbiografiske roman ”Den, der lever stille”? LÆS OGSÅ: Test din viden om Matador Kendisser 1. I februar fik Danmark en ny TV-baby, da Sofie Linde og Joakim Ingversen blev forældre til en lille pige. Hvilket fornavn har pigen fået? 2. Hvem dukkede overraskende op på scenen under Nephews koncert på Smukfest og fik til opgave at bedømme, hvilken del af publikum der var bedst til at synge? 3. Meghan Markle fik ved et storstilet bryllup sin elskede prins Harry. Hvad hedder TV-serien om en gruppe velklædte advokater, hvor Meghan spillede Rachel Zane? 4. Hvilket medlem af det danske kongehus stod for lidt af en overraskelse, da han først på året indtog catwalken som model for Burberry? 5. Hvert år udgiver Forbes Magazine en liste over verdens dollarmilliardærer og således også i 2018. Hvad hedder manden bag Amazon.com, der med en formue på 112 mia. dollars var ny mand på førstepladsen?
Det sang vi med på 1. Hvilken verdensstjerne fik hjælp af singer-songwriter og guitarist Chris Stapleton på det country-inspirerede hit ”Say Something”? 2. Hvad hedder Mika & Tobias’ sang om at være løbet tør for en bestemt dagligvare – en sang, som blev et kæmpe YouTube-hit hos især den yngre generation? 3. Hvad er titlen på Bros kæmpehit om ”at rejse”, der blev benyttet som temamelodi i årets udgave af ”Paradise Hotel”? 4. Hvilken engelsk sangerinde kan man høre på Calvin Harris’ hit ”One Kiss”? 5. Hvad er titlen på Lukas Grahams følsomme ballade, der indledes med ordene ”There are days, I wake up and I pinch myself, you’re with me, not someone else”? Skærmtid 1. Hun har tidligere ”datet hele verden” og ”elsket sig selv” og lavet TV om det. I år fik hun så en baby, hvilket også blev til en programserie på DR3. Under hvilket fornavn kender vi TV-værten? 2. Hvad hedder Niclas Bendixens komediefilm, der er baseret på en DR-serie, og som handler om to kvinders op- og nedture som skuespillere, kærester, mødre og veninder? 3. I efteråret kunne man på TV 2 følge med i en ny sæson af komedieserien ”Klovn”. Når det kom til pinlige episoder, var alt ved det gamle, men som noget nyt har Casper fået sig en anden kæreste i serien. Hvem er hun? 4. I filmen ”First Man” følger vi Neil Armstrong og folkene omkring ham i årene op til den epokegørende månelanding med Apollo 11 i 1969. Hvilken skuespiller ses i rollen som Armstrong? 5. Hvad hedder den dystre HBO-miniserie, hvor Amy Adams spiller en plaget journalist, der vender tilbage til sin barndomsby for at dække en mordsag? LÆS OGSÅ: Den store rejsequiz ... og sporten 1. Hvilken dansk fodboldspiller blev i 2018 kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller af UEFA? 2. Hvad hedder den danske atlet, der på imponerende vis vandt guld i både 100 meter sprint og i længdespring ved EM i para-atletik i Berlin? 3. Hvilket land vandt VM i fodbold for herrer ved at besejre Kroatien med hele 4-2? 4. Hvad hedder den Grand Slam-turnering, som Caroline Wozniacki vandt i januar 2018? 5. Hvilken kvindelig norsk skiløber, der i år kom op på 15 OL-medaljer og dermed tog rekorden som den mest vindende atlet ved vinter-OL, annoncerede kort efter legene sit karrierestop?
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png
Og svarene er... Breaking news: 1. 363 timer. 2. Fredensborg Slot. 3. Mads Steffensen. 4. Thailand. 5. Singapore. Fra kulturens verden: 1. Ida Jessen. 2. Arken. 3. Renée Toft Simonsen. 4. BLOX. 5. Leonora Christina Skov. Kendisser: 1. Trine. 2. Kronprins Frederik. 3. ”Suits”. 4. Prins Nikolai. 5. Jeff Bezos. Det sang vi med på: 1. Justin Timberlake. 2. Ikke mere mælk. 3. ”Sydpå”. 4. Dua Lipa. 5. ”Love Someone”. Skærmtid: 1. Petra. 2. ”Ditte og Louise”. 3. Lene Nystrøm. 4. Ryan Gosling. 5. ”Sharp Objects”. ... og sporten: 1. Pernille Harder. 2. Daniel Wagner. 3. Frankrig. 4. Australian Open. 5. Marit Bjørgen.

Læs også