Gift ved første blik, Tanja og Benny
Se, lyt & oplev

Puha … Tanja er heldigvis til Brøndby og pølsevogn. Men er det nok?

8. september 2022
Af Sofie Olivia Mørch
Foto: DR
Det sidste par er blevet viet, og der bliver hurtigt sat ord på fællesinteresser og yndlingsspise. I mellemtiden virker det, som om det er tid til at hive samtalespillene frem hos de andre par, hvor alkohol og morfar-jokes ikke længere ser ud til at have helt samme virkning.

”Han har edderrøvme styr på sit eget liv”, udbryder etnolog og livsstilsekspert Julia Lahme, når hun træder ind i Bennys hus på Falster. For her står alt snorlige, og alting har sin plads.

Samme minimalistiske tilgang gør sig ikke ligefrem gældende, når Tanja inviterer indenfor i sit hjem syd for Aarhus. ”Nogle ville jo sige, at jeg har for meget”, siger hun selv kort tid efter Julia Lahmes ankomst.

De forskellige udtryk i bolig og stil ser dog ud til at blegne mere og mere, når det lige så stille kommer frem, hvad de hver især værdsætter hos en partner. For her vægter humoren højest.

Tanja er på udkig efter en ”sølvræv”, der med begge ben solidt plantet på jorden ikke tager alting for højtideligt.

Benny beskriver sig selv som klovnen i cirkusset, og det får han da også hurtigt bevist med sine noget tilbagelænede, skæve bemærkninger, når han venter på Tanja ved alteret.

”Plejer hun altid at være så længe om det?”, spørger han bryllupsgæsterne, da den akavede tavshed indfinder sig i minutterne inden vielsen.

Men ventetiden ser ud til at være det hele værd, når de to møder hinanden i fælles humor, som fra starten af går op i en højere enhed, når Tanja eksempelvis imiterer Benny og krydser fingre bag rykken, når præsten spørger om hans ”ja”.

Benny, gift ved første blik
Benny er 54 år, konsulent på en erhvervsskole.
Tanja, Gift ved første
Tanja er 50 år, socialrådgiver.

Humøret og humoren ser kun ud til at fortsætte, når det nygifte par sætter sig sammen i hestevognen med kurs mod festlighederne.

For selvom Benny er mere til ”at være med i madlavningen” end ”rent faktisk at lave mad”, så er Tanja både til pølsevogn og Brøndby, hvilket for Benny ikke kan blive meget bedre.

Til middagen er der kulørte hjerter, kys og leg i luften, og selv bruden og gommens tale harmonerer.

Benny indleder med at sige, at de er blevet hinandens rejsemakkere, og så er det jo passende, at Tanja har taget badevinger med som hjælpemidler, for som hun siger, så har de med projektet allerede ”kastet sig ud, hvor de ikke kan bunde”.

Det ser heller ikke ud til, at geografien kommer til at volde parret problemer, for eksperterne ser ud til at have clearet den med Benny inden. Han er nemlig klar til at ”hive sig selv op ved roden” for at bo sammen med sin Tanja.

Vi glæder os til at følge de to, som lige nu ser ud til at være et virkelig godt match – vi har jo dog set, hvordan det hurtigt kan nå at ændre sig fra de andre sæsoner.

Men som det ser ud lige nu, ville vi trods pølsevognshumor helt klart sætte vores penge på dem.

Tømmermænd og parterapi

Det er en noget andet stemning, der hersker blandt programmets øvrige par. Det er dagen derpå for Anders og Sebastian, der vågner op efter en våd nat med pubcrawl og karaoke.

”Der er mange ting i går, jeg ikke gider have på kamera”, siger Sebastian. Han refererer til kysset, der indfandt sig på dansegulvet aftenen før, og Sebastian understreger, at det kun skete på grund af den høje promille i blodet.

Til morgenmaden er der kun Pepsi på bordet, og der bliver plads til mere alvorssnak om deres forskelligheder. Anders har nemlig behov for nærhed og berøring, og det er Sebastian ikke klar til endnu.

Samme tema gør sig gældende hos Melissa og Michael. De vågner efter en lang bryllupsnat. De har ikke sovet meget, men brugt tiden på at snakke og finde endnu flere ting, de har tilfælles.

Michael er dog opmærksom på, at han skal holde lidt igen med den fysiske berøring, som Melissa på nuværende tidspunkt ikke har samme behov for. Hun er nemlig ikke fysisk tiltrukket af ham.

Begge par ser ud til at have godt af en omgang online parterapi med programmets huspsykolog, Gert Martin Hald, der forklarer, at det er helt normalt at have forskellige behov og grænser i forhold til nærhed og intimitet.

Hos Melissa og Michael er tiden knap. De skal nemlig til Hamborg på bryllupsrejse, men inden da går turen til Herning, hvor Melissas mor og bonusfar holder kobberbryllup.

”Jeg er vild med din familie og deres energi, men det er virkelig mange mennesker”, siger Michael over morgenmaden.

De mange nye ansigter og spotlightet bliver også overvældende for ham, når parret endelig rammer Herning, og det forstår man jo egentlig godt.

Tænk sig at skulle til familiefest med hele den pukkelryggede, dagen efter man har mødt en.

Syd for Holland kan Patrick også mærke en noget mere trykket stemning. Olivia vil ikke længere holde i hånd, hun har nemlig brug for at sætte bremserne i og lære ham bedre at kende.

Hvor Patrick har laster med fra barndommen, er det et tidligere parforhold, der nager hos Olivia. De får begge sat ord på deres fortid, og det virker heldigvis også forløsende på begge parter.

Der er en udløbsdato på morfar-jokes og matadorreferencer

”Vi er morgengrimme. Jeg er mest morgengrim, du er altid grim”, siger Mette til Steen, da de vågner dagen efter brylluppet.

Turen går til Marbella på bryllupsrejsen, og selvom de i livlig gadedrengehop-stil stryger hånd i hånd gennem Taxfree, så er der alligevel noget, der er begyndt at bekymre Steen.

For det, han i starten så som en fordel ved Mette, er begyndt at irritere ham en smule. Det er de kække, hurtige bemærkninger, som faktisk ser ud til at blive et tema for deres rejse.

Men Mette bemærker ikke hans irritation, og Steen går da også med på at tiltale hende ”Lille misse” og ham selv ”Lærer Andersen”, men konkluderer efterfølgende, at de må finde på nogle andre navne. Vi hælder til at give Steen ret.

Og måske skal de bare helt stoppe med morfarhumoren og matadorreferencerne, i hvert fald hvis man spørger Steen, der er på udkig efter noget mere dybde hos Mette.

Mon hun kan åbne op, slippe referencerne og ”lade sig tæmme”, som Steen henviste til i foregående afsnit, da han i begejstring efter vielsen sagde: “Det er nemmere at tæmme en vild løve, end at sparke liv i en død kat.”

Det virker dog, som om Mette ikke bliver helt nem at tæmme.

I det hele taget er vi spændte på næste afsnit, hvor de fleste par højst sandsynligt får brug for at hive frem i samtalespillene.

Læs også