https://imgix.femina.dk/media/b66bca1144db48a0bdd8a00fcf248047.jpg
Se, lyt & oplev

Oplæg til femifight

5. oktober 2009
af Sissel-Jo Gazan
Forfatter Leny Malacinski mener, at kvinder synes, de har krav på særbehandling og sætter i sin nye bog fokus på ligestillingsdebatten og lægger op til femifight

Rødstrømpebevægelsen har fejlet, for der er stadig ikke ligestilling i Danmark! Ikke sjældent er der blevet sat spot på netop det fænomen. Men hvor stort er problemet i virkeligheden?

Journalist Leny Malacinski har skrevet bogen Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt. Med afsæt i interviews, cases og statistik er hun kommet frem til, at ja - der er noget galt med ligestillingen, men ikke hvad, vi går rundt og tror, er galt. I dag er begrebet ligestilling nemlig blevet synonymt med, at kvinder har ret til særbehandling, mener Malacinski.

For helt ærligt - hvor undertrykte er vi kvinder egentlig i dagens Danmark? Og hvor brugbare er diskussionerne om barselsorlov til mænd, kvoter og flere kvinder på bestyrelsesposterne, når det kommer til stykket? Det er jo kvinderne selv, der foretrækker at arbejde mindre og tage hele barselsorloven, ifølge Malacinski. Der er lagt op til debat og femifight med det provokerende udspil. Leny Malacinski, "Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt", forlaget Gyldendal.

Se også:
Min familie kommer før alt andet
Jeg har gjort op med janteloven

Læs også