https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2013/01/1303-online-tv/1303-online-tv-art.jpg
Se, lyt & oplev

Online-TV - bestem selv, hvad du vil se

22. januar 2013
af Rikke Rottensten og Mette Rou Lund
Norden er blevet krigsskueplads. For det er her i Danmark, Sverige og Norge, online-tjenesterne for TV og film lige nu kæmper de blodigste slag, så du kan se on demand-underholdning på både din mobil, tablet, pc, Mac eller dit TV. Her er tre af de største spillere

HBO Nordic
Ikke lanceret i skrivende stund. HBO Nordic har fokus på de seriehungrende, for hvem det vigtigste er at se en serie NU og ikke bare en måned efter premieren i USA.
Hit: Hurtigheden! Maks. 24 timer efter USA-premieren har du serien med dansk oversættelse leveret lige i sofaen. Sweet.
Skidt: Hvordan er abonnementet skruet sammen? Holder prisen på de 100 kroner om måneden, eller kommer der ekstra regninger?
Glæder mig til: At kunne se verdens mest piratkopierede serie nogensinde, "Game of Thrones". Kan fire millioner kopister tage fejl?

Læs også: 3 tv-serier, du skal se lige nu >>

YouBio
YouSees udspil, og dermed er tusindvis af os allerede i kontakt med udbyderen.
Hit: Det overdådige udvalg af film og serier. Fra "En kongelig affære" til "En sag for Frost" sæson 1 og 2.
Skidt: At du faktisk skal betale for alt for mange af dem - ud over abonnementet. Og selv om det kun er 49 kroner eller mindre, så kan det hurtigt blive dyrt. Vil du se filmen på TV, skal du også købe endnu en irriterende boks til dét formål.
Glæder mig til: At gense de store klassikere, for det får man ikke gjort så tit. F.eks. har YouBio mesterværket "Kundskabens Træ".

Find den bedste pris på Apple TV hos hifipriser.dk

Netflix
Har været på markedet siden oktober 2011 til den nette sum af 79 kr. om måneden, og mange er blevet tilbudt en gratis testmåned.
Hit: Det er billigt, nemt, og der er et bredt udvalg lige fra serier (for eksempel "Weeds", "Pretty Little Liars"), dokumentarer ("Supernanny", "Super Size Me" etc.) og så en masse romantiske komedier, og der er også enkelte af de mere skæve film som "Fish Tank".
Skidt: Der er måske nok et bredt udvalg, men meget af det er i skrivende stund af ældre dato, så man kan risikere at falde i fælden med at sidde og stene til gamle film eller serier, som man egentlig ikke behøvede at se igen.
Glæder mig til: At udvalget bliver større, og at der også bliver mere plads til det lidt mindre kommercielle.

Læs også