X Factor
X Factor

Ny X factor-dommer afsløret: Skal overtage Oh Lands plads

24. september 2021
af Signe Bertram
Foto: Lasse Lagoni / TV 2, Thomas Laursen
I dag blev det afsløret, hvem der skal gøre Thomas Blachman og Martin Jensen selskab ved dommerbordet, når ”X Factor” vender tilbage på skærmen.

Der har været mange seje kvindelige ”X factor”-dommere gennem tiden – Lina Rafn, Pernille Rosendahl, Ida Corr, Anne Linnet, Mette Lindberg, Sanne Salomonsen og senest Oh Land, som nu får en ny afløser.

Det er den 36-årige sanger og sangskriver Kwamie Liv, som indtager pladsen i den nye sæson af programmet.

Det skriver Se og Hør.

Du kender måske Kwamie Liv fra ”Toppen af poppen”, hvor hun i 2019 fortolkede sange fra Medina og Anders Blichfeldt, eller fra DR’s ”Sommertogtet”.

Kwamie Liv

Kwamie Liv fik sit gennembrud med EP’en ”Lost in the Girl” i 2014.

Siden har hun blandt andet hittet med sangene ”Higher” og ”New Boo”, og efter Kim Larsens død optrådte hun foran 100.000 mennesker til en mindekoncert på Rådhuspladsen med sin fortolkning af ”Pianomand”.

Og selvom det er første gang, vi skal se Kwamie Liv på skærmen i ”X Factor”, har hun faktisk haft en finger med i spillet før.

Hun har været med til at skrive to af de tidligere vindersange til programmet, og så har ”X Factor”-deltagerne Reem og Chili begge optrådt med hendes sange til liveshows.

Hvordan hun tackler at skulle sidde imellem Thomas Blachman og Martin Jensen, der har vist sig at være lidt af et umage par, må tiden vide.

15. sæson af ”X factor” får præmiere i starten af det nye år.

Læs også