topgunn
Se, lyt & oplev

Nu reagerer han på kritikken: "Mine rim kunne forstås på en måde, som ikke er okay"

19. oktober 2023
Af Signe Fage, Katrine Rosenbæk
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Rapperen Oliver Gammelgaard Nielsen, der går under kunstnernavnet TopGunn, reagerer nu på den kritik, han har modtaget for en af sine nye sange ”DK GOAT”.

Kritikken faldt med det samme, efter TopGunn udkom med sit nye album ”DK Goat”.

I sangen med samme navn synger han nemlig om en episode fra 2016, hvor han fik en voldsdom for at have begået vold mod en 19-årig kvinde.

I sangen synger han:

– Jeg blev dømt for at bokse på en pige / hvis jeg virkelig havde gjort det, havde det været som Tyson / og det’ sikkert, fordi jeg ik’ gad hende nok / havde jeg lyst, havde hun suttet som en Dyson.

Og det har affødt bred kritik fra flere kanter.

Til femina update fortalte Kenneth Reinicke, lektor i mandeforskning ved Roskilde Universitet, at teksten reducerer og negligerer volden som et samfundsmæssigt problem.

– Og fejrer på sin vis en problematisk maskulinitetsforståelse, hvor kvinder er dehumaniserede og desuden altid står til rådighed for mænds sexlyst, sagde han.

Og nu har TopGunn altså reageret på kritikken.

I en story på Instagram skriver han, at han kan forstå, teksten kunne forstås på en forkert måde, og det har han taget konsekvensen af.

– Jeg er opmærksom på, at nogle har tolket et par linjer forkert fra mit nye album, og det er jeg oprigtigt ked af, skriver han blandt andet.

Han skriver videre, at han godt kan se på bagkant, at hans rim kan forstås på en måde, som ikke er okay, og derfor har han valgt at fjerne linjen på tracket. Hvilken af linjerne det er, kommer han dog ikke nærmere ind på.

topgunn
Det er denne story, TopGunn har lagt ud i kølvandet på sin shitstorm.
Foto: @topgunndk

Han erkender, at han har sine fejl og fortæller, det ikke var hans intentionen at støde nogen.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra TopGunn, men han er ikke vendt tilbage. Se og HØR har ligeledes forsøgt at få en kommentar fra TopGunns pladeselskab, Sony Music, men de er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Ariklen blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også