10 danske serier, vi glæder os til
Se, lyt & oplev

Nikolaj Lie Kaas' nye serie har både Sidste Babett, Tobias Rahim og Thomas Blachman på rollelisten

13. februar 2023
Af Signe Bjørg Granberg
Foto: Henrik Ohsten/TV 2
Vi har samlet 10 nye danske serier, vi glæder os til at binge i år.

De store streamingtjenester barsler alle med nye, danske serier i 2023, og vi har samlet en række af dem, vi har størst forventninger til her.

Copenhagen Cowboy

Det er længe siden, Nicolas Winding Refn sidst har lavet noget på dansk jord, men med Copenhagen Cowboy vender han nu (endelig) tilbage til den Københavnske underverden.

Serien handler om kvinden Miu, der har en slags mystiske, overnaturlige evner. Hun er hele livet igennem blevet solgt som menneskelig lykkeamulet, men nu søger hun – som en anden super/antihelt – hævn over dem, der har gjort hende fortræd.

I hovedrollen som Miu ses stjerneskuddet Angela Bundalovic (The Rain, Limboland), og blandt de øvrige medvirkende finder man Zlatko Buric, Andreas Lykke Jørgensen og Li II Zhang. Også Mikael Bertelsen og Mads Brügger optræder i serien.

Winding Refn har fået assistance på manuskriptfronten fra Johanne Algren (Holiday, Kamikaze) og Isabella Jønsson (Hvor kragerne vender).

Copenhagen Cowboy får premiere på Netflix 5. januar, 2023.

Dansegarderoben

TV2's nye, store dramasatsning er skabt af den fortræffelige duo Ditte Hansen og Louise Mieritz, og har stærke navne som Marie Bach Hansen, Mille Lehfeldt, Marie Reuther, Olivia Joof, Andrea Heick Gadeberg og Annika Aakjær på rollelisten.

Serien foregår i 1970'erne og følger otte unge dansepiger, som er kommet igennem nåleøjet og har fået drømmejobbet i Cirkusrevyen.

Serien vender kameraet og zoomer ind på de danserinder, der står bag de store stjerner i Cirkusrevyen, og det er en fortælling om at finde styrken i sammenholdet og ikke mindst modet til at forandre den situation, man er i.

Serien får premiere på TV 2/TV 2 Play 29. januar 2023.

Dansegarderoben
Dansegarderoben
Foto: Tine Harden / TV 2

Sygeplejersken

En tidlig morgen i marts 2015 modtager dansk politi et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker sin nære kollega for bevidst at slå patienter ihjel og frygter, at det lige er sket igen.

Sygeplejersken er en ny true crime-serie, baseret ​​Kristian Corfixens bog af samme navn. Serien fortæller den sande historie om den danske sygeplejerske, der tilbage i 2016 blev dømt for drabsforsøg på fire patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Sygeplejersken er instrueret af Kasper Barfoed (Sommeren 92, Kandidaten) og har Josephine Park (Skruk, Doggystyle) i hovedrollen som sygeplejersken Christina Aistrup Hansen. Fanny Louise Bernth (Herrens Veje) spiller kollegaen Pernille Kurzmann Larsen.

Serien får premiere på Netflix i løbet af 2023.

Sygeplejersken
Sygeplejersken
Foto: Netflix

Huset

Den nye DR-dramaserie Huset er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid.

Serien følger de fire fængselsbetjente Miriam, Sammi, Henrik og Gert, der bliver tvunget til at iværksætte en gennemgribende oprydning i det fængsel, de arbejder i.

Men i forsøget på at redde deres arbejde og arbejdsplads forskubber en skrøbelig magtbalance sig blandt de indsatte, og derved katapulteres alle ind i en kamp om ikke kun fængslets, men alles overlevelse.

På rollelisten finder man prominente navne som Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt.

Serien får premiere på DR/DR TV i efteråret 2023.

Agent

Med Agent, der er skrevet og instrueret af Nikolaj Lie Kaas, får vi en slags dansk pendant til den franske successerie Call My Agen (Dix Pourcent).

Serien handler om Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Joe har store drømme og planer med det familieejede firma, men udfordringerne står i kø både professionelt og privat for den hårdtprøvede agent.

På rollelisten finder man blandt andre Esben Smed, Julie Agnete Vang og Mathilde Arcell, og de flankeres af en lang række kunstnere i karikerede udgaver af sig selv, blandt andre Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Ulrich Thomsen, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og Melvin Kakooza.

Serien får premiere på TV 2/TV 2 Play i foråret 2023.

Agent
Agent
Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Forhøret, sæson 3

Siden Forhørets første sæson har den unge kvinde Christinas død været et mysterium.

I de foregående sæsoner har vi fulgt Bjørn (Ulrich Thomsen) og Susanne (Trine Dyrholm), der har forsøgt at opklare mordet på deres datter, og i tredje sæson møder vi så Holger Lang (Lars Mikkelsen), der er leder af milliardkoncernen Lang Enterprises.

Lang modtager en dag en video, som viser optagelser af mordet på Christina, og det får ham til at starte en følelsesladet og desperat jagt på morderen.

Også denne gang er det Christopher Boe, der har instrueret, og foruden Lars Mikkelsen finder man bl.a. Pilou Asbæk, Nicolas Bro og Josephine Park på rollelisten.

Serien får premiere på Viaplay 19. februar.

Forhoret
Forhøret
Foto: Henrik Ohsten/Viaplay

Guldfeber

Kenneth og Jamal er to venner i starten af tyverne, der har brug for at tjene nogle hurtige penge.

De bliver derfor ansat som telefonsælgere hos firmaet Ny Energi, der sælger “grøn” strøm. Hos Ny Energi er der fart på, masser af penge, fest, benhård konkurrence og et intenst broderskab med de andre sælgere.

Hovedforfatterne bag serien er Frederik Dirks Gottlieb, Kasper Lundberg og Andrew Moyo, og det er Svend Colding (Den gode), der har instrueret.

På rollelisten finder man en lang række spirende, skuespillertalenter, bl.a. Andreas Bruun og Tarek Zayat som vennerne Kenneth og Jamal, samt Anders Heinrichsen, Stephanie Nguyễn, Andrew Moyo og Omar Abdel-Galil.

Serien får premiere på DR/DR TV 24. februar 2023.

Guldfeber
Guldfeber
Foto: DR

Troldehjertets hemmelighed

DR barsler i 2023 med noget så sjældent som en spin-off til en julekalender – nemlig den populære Julehjertets hemmelighed fra i år.

Troldehjertets hemmelighed foregår i samme univers som julekalenderen og følger den unge pige Karen (Karla Larsen Moltsen), der lokkes på eventyr af veninden Rebekka (Luva Rudolph).

Rebekka er en 13-årig, forældreløs pige, der er havnet på herregården, Lindestrupgård, hos det nygifte par, Marie-Louise og Rasmus. Her føres hun ind i en helt særlig verden, men erfarer undervejs, at hun er meget anderledes end alle andre.

Serien får premiere på DR/DR TV i påsken 2023.

Troldehjertet
Troldehjertets hemmelighed
Foto: DR

Killjoy

Den nye komedieserie, Killjoy, er skabt af kunstnerduoen Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen.

Vedsted Christiansen instruerer, og Sehested Høeg spiller hovedrollen som Nanna, der lever et tilsyneladende perfekt liv i det perfekte parforhold. Men en dag indser hun, at hun faktisk faker alle sine orgasmer, og herefter starter en desperat jagt på ægte forløsning i alle aspekter af hendes liv.

Blandt de øvrige navne på rollelisten er Gustav Giese, Tammi Øst, Siff Vintersol, Olivia Joof, Lila Nobel og Thomas Hwan.

Serien får premiere på TV 2/TV 2 Play i foråret 2023.

Killijoy
Killijoy
Foto: Johanne Næsby Fick / TV 2

Kald mig far

Vennerne Emil og Viktor har kendt hinanden hele livet og er på nippet til at lancere et bæredygtigt cateringfirma sammen. Alt er lige, som det skal være, indtil det utænkelige sker: Viktor begynder at date Emils mor!

Den nye, skæve komedieserie er udviklet af Alex Høgh Andersen (Vikings) og Magnus Hæjgaard (Elsker dig for tiden), der også spiller de to hovedroller i serien.

De flankeres af blandt andre Ellen Hillingsø som Emils mor, Helle. Det er Christian Dyekjær, som også står bag DR-serien Guru, der har instrueret.

Serien får premiere på Viaplay i løbet af 2023.

Far
Kald mig far
Foto: Christian Geisnæs / Viaplay

Glæd dig også til de nye serier Stadig ikke død (DR), Oxen (TV 2) samt nye sæsoner af tilbagevendende serier som Salsa (DR), Carmen Curlers (DR), Sommerdahl (TV 2) og Den som dræber (Viaplay).

Artiklen blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

Læs også