Se, lyt & oplev

Must-see film: Her er de 20 bedste film på Netflix

2. maj 2022
af Redaktionen
Foto: PR
De bedste film på Netflix i 2022? Dem kan du finde her. Uanset hvilken genre du er til, så har vi samlet de mest populære film, som du med garanti vil elske. Her finder du inspiration til 20 af de bedste film på Netflix lige nu.

Mangler du inspiration til den næste filmaften? Eller bare en dag på sofaen?

Uanset hvad, så har samlet 20 af de bedste film til enhver smag. Så uanset om du er til romantik, krimi eller adventure, så har vi noget til dig.

Nedenfor har vi samlet en guide over de bedste film på Netflix. Måske du kan finde din nye yndlingsfilm iblandt?

Og mangler du inspiration til dit næste seriemaraton, så kan du finde en guide over gode serier på Netflix lige her.

God fornøjelse.

De bedste film på Netflix 2022

Her finder du listen over de bedste film på Netflix lige nu.

1. The Unforgivable

the unforgivable

Den populære film "The Unforgivable" handler om en kvinde, der bliver løstladt efter mange år i fængsel.

Til trods for en løsladelse, så ser hele samfundet hendes fortid som utilgivelig.

Filmen følger hende i en jagt på at forsøge at få hendes søster og ikke mindst hele hendes liv tilbage, som hun for år siden måtte efterlade.

En spændende og ikke mindst rørende fortælling med den fantastiske Sandra Bullock i hovedrollen.

2. The white tiger

the white tiger

Aravind Adigas roman ”The White Tiger” blev en bestseller, da den udkom i 2008, hvor den også vandt den prestigefyldte Man Booker-pris. Nu kommer historien om Balram Halwais vej fra fattig landsbybo til succesfuld entreprenør i det moderne Indien også som Netflixfilm.

Priyanka Chopra Jonas spiller Pinky, den ene halvdel af et rigt par netop hjemvendt fra Amerika, der ansætter Balram, men også prøver at udnytte ham på det groveste. En humoristisk og varm fortælling om at gøre op med et korrupt system og skabe sin egen vej i livet.

3. Don't look up

dont look up

Det er svært at vide, hvor alvorligt man skal tage “Don’t Look Up”. På overfladen ligner den en komedie, hvor store skuespillere som Meryl Streep, Leonardo DiCaprio og Cate Blanchett får lov til at give den gas i usmagelighed og storhedsvanvid.

Men underliggende retter den også en skarp kritik mod USA’s måde at håndtere klimakrisen på, ekspræsident Donald Trumps nonchalante omgang med sandheden og det amerikanske klassesamfund.

Oscar-akademiet har indstillet den som en af de bedste film, ligesom det originale manuskript har været nomineret.

4. The power of the dog

the power of the dog

Jane Campions stille drama om enken Rose, som gifter sig med den milde ranchejer George Burbank og bliver chikaneret af hans tilsyneladende afstumpede bror, Phil, er årets Oscar-topscorer med hele 12 nomineringer.

Og det er de tunge kategorier, der er i spil: Kirsten Dunst og Jesse Plemons, som spiller det nygifte par og også er gift i den virkelige verden, er begge nomineret for første gang i deres liv, mens Kodi Smit-McPhee, som spiller Roses gådefulde søn, og Benedict Cumberbatch, som spiller Phil, begge nomineret.

Det er også værd at bemærke, at Jane Campion er den første kvindelige instruktør nogensinde (!), som har været nomineret til en Oscar to gange. Hun vandt den ikke i 1994, da hun var nomineret for “The Piano”, men nu har hun chancen igen.

5. The Adam project

the adam project

“The Adam Project” handler om en tidsrejsende pilot – spillet af Ryan Reynolds – der slår sig sammen med sit yngre jeg og sin afdøde far i et forsøg på at komme overens med sin fortid – og redde fremtiden for hele menneskeheden.

På rollelisten er også gode navne som Jennifer Garner, Zoe Saldana og Mark Ruffalo. Projektet har været mere end 10 år undervejs – oprindeligt med Tom Cruise i hovedrollen.

6. Against the ice

against the nice

Nikolaj Coster-Waldau har selv været primus motor i at få Ejnar Mikkelsens danske roman “Farlig tomandsfærd” filmatiseret.

Han har produceret, er medforfatter og spiller selv hovedrollen i “Against the Ice”, der handler om kaptajn Ejnar Mikkelsens farlige ekspedition i 1909, hvor han sammen med kun én anden mand drager ud på en rejse tværs over Grønlands is for at finde bevis for, at Grønland er én ø, og at USA derfor ikke kan gøre krav på det nordøstlige Grønland.

Det bliver et møde med de yderste grænser, både geografisk, fysisk og menneskeligt. Men også en fortælling om venskabet og kærlighedens styrke.

7. The trial of the Chicago

the trial of the chicago

”The Trial of the Chicago 7” er en af favoritterne til at nuppe årets Oscar for bedste film. Og Aaron Sorkin var også i spil til en nominering for bedste instruktion, men måske var det hans plads, Thomas Vinterberg scorede.

Filmen er baseret på den sande historie om retssagen mod en gruppe unge mænd, som var anklaget for at have ført an i en demonstration mod Vietnam-krigen, som fandt sted, samtidig med at det demokratiske parti holdt sit nationale konvent.

Eddie Redmayne og Sacha Baron Cohen (også Oscar-nomineret) er på rollelisten.

8. Pieces of a woman

pieces of a woman

Vanessa Kirby burde vinde en Oscar alene på fødselssekvensen på knap 30 minutter i ”Pieces of a Woman”!

Den 33-årige brite, som ikke selv har børn, har fortalt, at hun fik lov til at overvære en helt fremmed kvindes fødsel på et hospital for at forberede sig til rollen som Martha, hvis barn er dødfødt, og som derefter splittes mellem sorgen og jagten på én at skyde skylden for tragedien på.

9. Hillbilly Elegy

https://imgix.femina.dk/2022-05-02/Hillbilly_Elegy_bedste_film_paa_netflix.jpg

Filmen som sådan er ujævn, men ganske underholdende, men Oscar-nominerede Glenn Close (hendes ottende nominering – hun har stadig sin første Oscar til gode!)

Hun er forrygende i rollen som krigerisk bedstemor, som gør alt for at beskytte sit barnebarn – ikke mindst fra hans egen mor (Amy Adams), som sætter både alkohol, mænd, stoffer og sin egen frihed højere end ham.

10. Malcolm and Marie

malcolm and marie

Hvis du troede, at Sam Levinson lod Zendaya tale meget og længe i ”Euphoria”, så bare vent til ”Malcolm og Marie”, et to timer langt sort-hvidt drama, der i bund og grund er et langt skænderi mellem John David Washingtons filminstruktør Malcolm og hans kæreste Marie.

Aftenen skulle have været den største i hans liv, hans film, som han har knoklet på i årevis, har haft premiere, og publikum elskede den. Men noget er galt. Marie er alt andet end glad. Hvad gik galt – med aftenen, med deres forhold og med Marie?

Det finder vi ud af i løbet af de næste to timer, der i sort-hvide billeder, med dramatisk intensitet, fortæller historien om ikke bare et parforhold, men også drømme, kærlighed, selvværd, skyld og skam.

Det er intenst, romantisk – til tider lidt for meget. Og utroligt velspillet. Ikke mindst fra Zendayas side. En af de bedste film på Netflix kan vi godt love!

11. The prom

the prom

Sidste gang vi så Nicole Kidman og Meryl Streep spille sammen, var i den forrygende anden sæson af ”Big Little Lies”. I ”The Prom” er tonen dog langtfra så dramatisk.

Meryl Streep og James Corden spiller to musicalstjerner fra New York, Dee Dee og Barry, hvis seneste show var et så massivt flop, at deres karrierer er i frit fald. Samtidig i Indiana kæmper en ung pige, Emma, en anden kamp: Hun må ikke tage til prom med sin kæreste, Alyssa.

Da Dee Dee og Barry hører om hendes problemer, beslutter de at tage til Indiana og hjælpe hende med ligestillingskampen – og få en solid dosis positiv medieopmærksomhed i tilgift.

Med sig tager de den kyniske skuespiller Angie (Nicole Kidman) – men intet går, naturligvis, som planlagt. Filmen er instrueret af Ryan Murphy, der også stod bag ”Glee”.

12. Little women

little women

"Little Women" er en film baseret på romanklassikeren af samme navn.

Det er en amerikansk dramafilm, der følger fire unge kvinder i deres forsøg på at leve livet på deres helt egen måde.

I filmen følger man de fire March-søstres opvækst i tiden omkring den amerikanske borgerkrig.

Den tidsløse, men samtidig moderne film har været nomineret til seks Oscars, heriblandt Bedst kvindelige hovedrolle, Bedste filmatisering og Bedste kostumer.

13. Untold: Caitlyn Jenner

untold caitlyn jenner

Caitlyn Jenner er nok bedst kendt som en del af Kardashian-familien. I ”Untold”, en serie af sportsdokumentarer, der fremhæver undervurderede sportshistorier, fortæller Jenner om hendes vej til international anerkendelse og OL-guld i 1976.

Samtidig er det også historien om, hvordan hun brugte sport til at undgå at acceptere sin kønsidentitet og hendes vej til at acceptere sit sande jeg som kvinde.

14. The guilty

the guilty

Både anmeldere og publikum elskede den danske thriller “Den skyldige” fra 2018. Og det var der tydeligvis også nogle amerikanske filmfolk, der gjorde.

Det amerikanske remake har fået titlen “The Guilty” og har Jake Gyllenhaal i den altoverskyggende rolle som politimanden, der besvarer et 112-opkald fra en kvinde, men finder ud af, at der er meget mere på spil end det, hun umiddelbart fortæller.

Ethan Hawke, Peter Sarsgaard og Riley Keogh medvirker også i denne spændende film på Netflix.

15. Britney vs. Spears

Britney Spears

Denne Netflix-dokumentar kommer i hælene på New York Times-dokumentaren ”Framing Britney Spears”, der fortæller historien om popstjernens umyndiggørelse.

Selvom ”Britney vs. Spears” har samme omdrejningspunkt, indeholder den alligevel nye detaljer om blandt andet Britneys kamp for hendes egen advokat.

Dokumentaren er blevet kritiseret af blandt andet The Guardian for at give taletid til kontroversielle personer fra Britneys fortid.

På trods af kritikken og det faktum, at Jamie Spears for nylig blev fjernet som Britneys værge, er filmen stadig værd at se. Dens blotlæggelse af et råddent system er en sindssyg historie, uanset om du er Britney-fan eller ej.

16. Queen and slim

Queen and Slim

Filmen, der kun kunne ses i begrænset omfang i biograferne, er stadig mere end aktuel.

Queen og Slims første date tager en uventet drejning, da det afroamerikanske par stoppes af en betjent for en mindre trafikforseelse.

Situationen eskalerer og Slim skyder betjenten i selvforsvar. Sammen tager de to på en flugt a la ”Bonnie and Clyde”, mens de ufrivilligt får status som modstandshelte. Denne Netflix film er en af de bedste, som du bare må se!

17. Emma

Emma Netflix

Anya Taylor-Joy, fra “Queens Gambit”, spiller Emma i refilmatiseringen af Jane Austens roman med samme navn.

Emma er en velmenende, men selvisk ung kvinde, der leger Kirsten Giftekniv i sine venners liv, mens hun selv leder efter kærligheden. En fantastisk kærlighedshistorie på Netflix.

18. Let it snow

let it snow

”Let it Snow” er baseret på tre noveller, den ene af John ”The Fault in Our Stars” Green.

Det kunne godt betyde, at der rent faktisk er substans at hente i kollektivfortællingen om en flok unge mennesker, der sner inde hen over julen – med alt hvad det betyder for deres indbyrdes relationer, drømme og hemmeligheder.

19. The laundromat

the laundromat

Når Steven Soderbergh laver film med Meryl Streep til Netflix, må man sige, at streamingtjenesterne endegyldigt har slået Hollywood af banen! I ”The Laundromat” spiller Meryl Streep enken Ellen, der mister sin mand i et uheld på en turbåd og efterfølgende finder ud af, at hun er blevet snydt for den ventede forsikringssum.

Det bliver startskuddet til afsløringen af alle tiders største finansskandale, The Panama Papers, hvor over 200.000 internationale tilfælde af skattesvig og offshore-kontrakter blev afsløret.

Gary Oldman og Antonio Banderas spiller de to åleglatte advokater i firmaet Mossack Fonseca, hvorfra de mange dokumenter, der afslørede skandalen, blev lækket.

Derudover er de vores guider gennem ikke alene filmen, men også finansverdenens mange skjulte og til tider lyssky forgreninger.

20. Bird box

bird box

En ukendt kraft har udryddet store dele af jordens befolkning. Og hvad gør man så? Den danske filminstruktør Susanne Bier har lavet denne fanstastiske Netflix-film, som du bare må se!

Hvis man ser den, er man dødsens. Filmen handler om en kvinde, der prøver sammen med sine to børn at bringe sig sikkerhed, men med bind for øjnene.

Læs også