https://imgix.femina.dk/media/6e07b0fd8145464ebb7fcbf4af47d614.jpg
Se, lyt & oplev

Mukupa: Natasja var en inspiration

27. januar 2010
af Kira
E/Foto: PR
Mukupa slipper aldrig savnet af sin veninde, sangerinden Natasja, som ved en tragisk ulykke døde på Jamaica

Hvornår besluttede du dig for, at du ville skrive bogen om Natasja?
Allerede et par dage efter ulykken skrev jeg en lille passage, om første gang Natasja og jeg mødte hinanden på Midtfyns Festivalen. Jeg skrev for min egen skyld, fordi jeg var bange for at glemme minderne. Da Politikens Forlag nogle måneder senere spurgte, om jeg havde lyst til at skrive en biografi om hende sammen med Rasmus Poulsen, sagde jeg ja, fordi det var en mulighed for mig at samle minderne et sted og at give andre et kendskab til hendes interessante liv.

Hvorfor synes du, at bogen skulle laves? ???
Bogen var ikke svær at skrive, fordi Natasjas liv indeholdt så mange oplevelser. Natasja var en helt unik og spændende person og efter hendes død var det for nogen opfattelsen, at hendes musik kun blev kendt på grund af hendes død.

Hvad er dit råd til andre piger, der har mistet en veninde eller en anden, de elsker?
Jeg tror, vi alle har vores måde at komme videre på. Natasja og jeg har/havde mange veninder, og en måde, jeg bearbejdede sorgen på, var at snakke om hende med veninderne. Om minderne - både de gode og dårlige. Vi så ekstra meget til hinanden i den periode og kunne have brug for hinanden konstant og andre gange skulle man helst bare være alene. Heldigvis gav vi hinanden plads til at sørge på hver vores måde, og det tror jeg er vigtigt i den proces.

Læs mere om Mukupa og Natasjas forhold på Bazar

Læs også