https://imgix.femina.dk/media/article/1505_rick_owens_0.jpg
Se, lyt & oplev

Modeuge: Hov, de har jo ikke noget tøj på…!

27. januar 2015
af Charlotte Hallbæck
Foto: Screendump fra Marie Claire
Da den amerikanske designer Rick Owens i sidste uge lod sine mandlige modeller gå på podiet helt (HELT!) uden bukser på, vakte det stort postyr i hele modebranchen

De færreste løfter vel mere et øje, når de kvindelige modeller på catwalken kommer til at blotte et bryst eller lidt af bagdelen. Men det vakte alligevel opsigt torsdag i sidste uge, da den amerikanske designer Rick Owens lod herremodellerne spadsere ned af podiet iført jakker, veste, trøjer – og ja –med kig til understellet!

Her er de største tendenser til sommeren 2015

Ikke første gang

Samtidig vækker det opsigt i modebranchen, da det ikke er typisk adfærd for Rick Owens at sende sine mandlige modeller halvnøgne på podiet. Kollektionen var da også ellers meget typisk for den 52-årige designer – med masser af dramatik, løse silhuetter og dystre farver.

Faktisk vakte hans stunt så meget ballade, at der straks blev oprettet et hashtag på Instagram med navnet #dickowens.

Men selvom Rick Owens show nu vækker opsigt, er det ikke første gang, designerne har forsøgt sig med skæve og provokerende indslag. Til fremvisningen af Acnes forårs- og sommerkollektion 2015, havde det svenske firma lavet penis-formede kanapéer til gæsterne, mens Tom Ford, Erdem og Christopher Kane alle lod deres kvindelige modeller afsløre kig til brystvorterne.

https://imgix.femina.dk/1505_rick_owens2.jpg

Screendump fra marieclaire.co.uk

Læs også