Se, lyt & oplev
13. februar 2023

"For mig har det været vigtigt at fortælle om hele mennesker, så det ikke ”bare” bliver en fortælling om en voldspsykopat og et offer"

Serien "Dansegarderoben" på TV 2 handler om Cirkusrevyens dansepiger i 1970’erne. Marie Bach Hansen spiller en af kvinderne, som lever i et voldeligt forhold.
Af: af Tanja Larsen
maria

Foto: Tine Harden/TV 2

Artiklen blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Mange danskere kender Cirkusrevyens mandlige stjerner fra 1970'erne som Dirch Passer, Preben Kaas og Jørgen Ryg.

Meni i TV 2-dramaserien ”Dansegarderoben” er spotlyset nu i stedet vendt mod pigerne, der dansede lige bag mændene.

Serien er skrevet af duoen Ditte Hansen og Louise Mieritz, og en af de otte dansepiger bliver spillet af 37-årige Marie Bach Hansen.

Og Marie var ikke i tvivl, da hun blev spurgt om hun ville have rollen som konkurrencedanseren Sussie, som bærer rundt på en smertelig hemmelighed.

- Det er den perfekte rolle til mig, fordi det er en fortælling med substans, men samtidig også med show og dans.

Jeg har også altid været forelsket i Ditte og Louise, og det har været så fedt at arbejde med dem, fortæller Marie Bach Hansen, da SE og HØR møder hende.

I lære hos Bendixen

Sammen med de syv andre skuespillere har Marie Bach Hansen været i skarp træningslejr for at få hæl og tå til at pege i de rigtige retninger.

danserne

- I to-tre måneder gik vi til dans hos Niclas Bendixen. Vi otte skuespillere mødtes på samme måde, som vores karakterer mødes i serien: På et dansegulv, uden at vi kendte hinanden i forvejen, siger Marie Bach Hansen.

- Det var vildt sjovt. Jeg elsker at danse og lære koreografi og nørde, hvordan bevægelserne skal være.Men det er svært. Jeg har virkelig fået stor respekt for showdansere. De får bevægelserne til at se så nemme ud, siger hun.

Voldspsykopat og offer

”Dansegarderoben”-karakteren Sussie gemmer bag sit smil en grufuld hemmelighed: Hun bliver udsat for vold af sin mand, Robert.

Men Sussie deler ikke sine hemmeligheder med nogen, fordi hun oplever det som skamfuldt og ydmygende.

- Sussie er stresset og er i alarmberedskab. Det har været en udfordring at spille.

Jeg har følt stor ærefrygt, fordi jeg ved, at hendes historie er baseret på nogle virkelige fortællinger, siger Marie Bach Hansen om sin rolle, som har sat mange tanker i gang hos hende.

- Det er forfærdeligt, at der er kvinder, der skal leve i voldelige forhold, og fordi jeg har åbnet mit hjerte for denne her fortælling, har jeg også fået en forståelse for, hvor komplekst det er at leve i et kontrollerende forhold.

Der er også ofte stor kærlighed og afhængighed mellem parterne, siger hun og pointerer:

- For mig har det været vigtigt at åbne nuancerne og fortælle om hele mennesker, så det ikke ”bare” bliver en fortælling om en voldspsykopat og et offer.

Du er ikke alene

I ”Dansegarderoben” har kvinderne alle hver sit smertepunkt og hemmeligheder.

Der bliver sat spotlys på, hvor svært kvinderne har ved at dele deres hemmeligheder med hinanden, fordi de tror, det gør dem svage.

Men der sker ting i den lukkede garderobe. Dansepigerne kommer tæt på hinanden og lærer at dele deres smerte.

Og budskabet om fællesskab har gjort indtryk på Marie Bach Hansen.

- Den allervigtigste og stærkeste læring er, at vi ikke kan klare tingene alene. Vi kan ikke klare livet alene. Vi er nødt til at dele det med nogen.

Hvis jeg går igennem en hård periode med stress på arbejdet, fortæller jeg nok først mine veninder om det bagefter, når perioden er overstået.

Jeg tænker: ”Jeg klarer det lige, og så kan jeg fortælle om det bagefter”.

Der kunne jeg nok godt blive bedre til at ringe til mine veninder, og ”læsse af” imens det sker, siger Marie Bach Hansen.

Læs mere om:

Læs også