Mette_Bluhme
Se, lyt & oplev

Mette Bluhme Rieck har været "byggeleder på barsel": "Vi har vasket op i bruseren i tre uger nu"

3. april 2023
Af Camilla Maria Johansen
Foto: Jesper Sunesen
Den 40-årige tv-vært er snart i mål med den store renovering af sit og familiens nye hjem.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Det er nemmere at sige, hvad vi ikke har lavet. Vi har ikke skiftet vinduerne – men det kommer.

Mette Bluhme Rieck, 40, slår en latter op.

Det er ikke småting, som hun og partneren, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Kasper Nielsen, 52, har gjort ved huset i Charlottenlund, siden de fik nøglerne i juli sidste år.

– Nye badeværelser, køkken, gulvvarme, gulve, vægge og nye rumfordelinger her og der, lyder det om renoveringen af funkisvillaen fra 1934, som bl.a. var præget af mørke 70’er-lofter og savsmuldstapet, da parret overtog den.

Mette_Bluhme
Bluhme Rieck har netop kunnet ses som vært på endnu en sæson af DR-programmet “Danmarks næste klassiker”. Hun er netop vendt tilbage fra barsel og havde været 14 dage på “Aftenshowet”, før hun begyndte optagelser til et nyt DR-program, hun endnu ikke kan afsløre. Så nu kommer hun til at dele sin tid mellem det og “Aftenshowet”.

“Stressende" er det første ord, som dukker op hos “Aftenshowet”-værten, når hun skal beskrive hele den proces, de har været igennem siden overtagelsen.

– Det var godt, at jeg var på barsel. Jeg har kaldt mig “byggeleder på barsel”. Det har været mig, der har styret processen. Det er jo enormt tidskrævende. Det var tilfældigt, at jeg var på barsel, men det har også endt med at være godt, siger Mette Bluhme Rieck.

– Jeg synes, det er gået okay taget i betragtning af, at der konstant har hængt et sovende barn på maven af mig, mens vi har holdt møder, lyder det fra værten, som i januar sidste år fødte sit og Kasper Nielsens andet fælles barn, sønnen Bille.

Derudover har parret sønnen Viggo på fire år sammen, mens Kasper fra tidligere også har datteren Clara, 23, og sønnen Otto, 18.

Opvask i bruseren

Efter et halvt års renovering flyttede familien i februar ind på førstesalen i huset, mens underetagen fortsat er ved at blive sat i stand.

– Jeg har købt et blus i Ikea. Så har jeg kunnet lave havregrød til drengene, og vi har spist meget tortilla, fordi det er nemt at snitte nogle grøntsager og varme nogle pandekager på panden, siger Mette Bluhme Rieck.

– Det bliver meget fedt at få en ovn igen – og en opvaskemaskine glæder jeg mig også rigtig meget til! jubler skærmdronningen.

– Vi har vasket op i bruseren i tre uger nu, siger DR-værten, som derfor ser frem til, at køkkenet efter planen kommer i denne uge.

Hun regner med, at alt står færdigt om en måneds tid til halvanden.

– Nu må der godt komme den der famøse ro på hverdagen. Jeg satser på, at der, når der er pakket ud, kommer en engel med en ro, der bare sænker sig over det hele, drømmer hun.

Mette_Bluhme
Køkkenet er så småt ved at blive færdigt. Og Mette glæder sig i selskab med bygningssnedker Anders Hammer fra firmaet Kasper Nielsen A/S. At firmaet, som arbejder i huset, hedder det samme som Mette Bluhme Riecks bedre halvdel er helt tilfældigt.

Gør det gerne igen

Selv om det har været både hårdt og frustrerende at renovere “den smukke gamle dame”, som “Danmarks Næste Klassiker”-værten omtaler huset, er Mette Bluhme Rieck ikke skræmt fra at gøre det hele igen en anden gang.

– Og det er skørt, for du ville nok godt have kunnet fange mig mange gange i processen, hvor jeg havde sagt: “Aldrig, aldrig, aldrig mere”, siger hun.

Mette_Bluhme
Der bliver pakket flyttekasser ud hos familien i Charlottenlund. Mette Bluhme Rieck har fundet forskellige farver maling til alle rum i huset. – Jeg har meget gået op i at finde farveskalatoner fra funkistiden, fortæller hun.

– Men jeg synes også, det er fascinerende, og hvis jeg nogensinde skal renovere et hus igen, er jeg blevet meget klogere.

Hun er ikke sikker på, at familien nødvendigvis kommer til at bo i huset i Charlottenlund i mange år.

– Det kan jeg sagtens se – men jeg kan også se, at der går et par år, og så får vi en ny skør idé, siger Mette Bluhme Rieck med et smil.

– Der er rigtig mange stilarter, vi godt kan lide. Nu har vi prøvet at bo i betonbyggeri, helt nyt og helt gammelt. Så kan det være, jeg lige pludselig gerne vil have nogle høje paneler og stuk, og så må jeg jo finde det et sted.

Læs også