Malene Schwartz og Helle Virkner i Matador
Krag og Virkner

Malene Schwartz mindes Helle Virkner: Ville ikke finde sig i ”kødhakker”-kommentar

23. maj 2022
af Stine Schou
Foto: Sandrew Metronome
”Det var typisk for Helle”, fortæller ”Matador”-kollegaen

I DRs dramadokumentariske serie "Krag & Virkner" mindes Matador-stjernen sin gode veninde, Helle Virkner.

Helle Virkner var en lovende, ung skuespiller på Det Kongelige Teater, da hun mødte Jens Otto Krag. Senere skulle de blive mand og kone.

I den dramadokumentariske serie, ”Krag & Virkner”, som rullede over skærmen på DR1 søndag aften, fortæller forskellige personer omkring parret anekdoter fra deres liv.

En af de medvirkende er Malene Schwarz, som arbejdede sammen med Helle Virkner blandt andet i serien ”Matador”, hvor de begge havde ledende roller.

I det første afsnit af ”Krag & Virkner” berettes om en afgørende episode for Helle Virkner, der ifølge veninden Malene Schwartz siger meget om, hvordan hun var.

På Det Kongelige Teater oplevede Helle Virkner, hvordan instruktøren John Price en dag ytrede sig over for tre skuespillerinder. Astrid Villaume, Lise Ringheim og Helle Virkner selv.

John Price skulle have kigget op og ned af de tre kvinder og sagt, at der vil blive rigeligt brug for Astrid på teatret, som der ville vente en stor karriere. Til Lise Ringheim havde han sagt, at der ventede hende store Strindberg-roller. Til Helle Virkner lød hans ord.

– Men dig, Helle. Du skal igennem en ordentlig kødhakkemaskine, og så kan det godt være, der kommer noget ordentlig ud af dig.

Men sådan en nedværdigende behandling ville Helle Virkner ikke finde sig i, så hun gjorde det usædvanlige dengang. Hun meddelte straks teaterchefen, at hun ville stoppe på teateret.

– Det var typisk for Helle. Retfærdighed, ordentlighed, det skulle der til, ellers ville hun ikke være der. Ikke bare der, men i livet, mindes Malene Schwartz.

”Krag & Virkner” sendes på DR1 søndage kl 20.00 og alle afsnit kan streames på dr.dk

Artiklen blev første gang bragt på Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs også