Se, lyt & oplev

Maj: Det skal du se, læse og lytte til

af Redaktionen 16. maj 2018
Foto:
Kulturlivet byder konstant på nye musikalske oplevelser, bøger og film. I maj kan du forkæle dig med lyden af Sting og Shaggy, og du kan læse om manden, der skulle håndtere skilsmisse og rotter på én og samme tid.

 

LYT TIL Sting & Shaggy 44/876  ♥♥♥♥♥

I tilfælde af at du – heller ikke – lige kommer til Caribien i sommer: Sting & Shaggy 44/876 er et tilbagelænet sand-mellem-tæerne album med potente reggae rytmer, trope-natklubstemning og fine ballader. De to herrer Sting og Shaggy er musikalsk umiddelbart en mystisk kombination, og det kunne være gået gruelig galt – Shaggy er ham med ”Mr. Bombastic” - men Stings distinkt britiske stil og jamaicanske Shaggys tunge soul-reggae klæder hinanden. Det er et sjovt og æggende og faktisk smukt album. De lyder, som om de har haft det sjovt, mens de lavede det og resultatet er en festinvitation. De to musikere har fortalt reggaeville.com, at albummet er et kærlighedsbrev til deres andet hjemland USA. Og budskabet på 44/876? Fri kærlighed og masser af den. Man ku’ godt gå hen og blive en lille smule forelsket...  Lyt til: ”Don’t Make Me Wait”. - Tine Bendixen

SE Alt for min søn ♥♥♥♥♥

Puha, orker man at sidde igennem halvanden times grim skilsmisse? Ja – det gør man. For selvom Xavier Legrands debutfilm Alt for min søn er hård, er den også både vigtig, rørende og tankevækkende. Alt for min søn starter som et tilsyneladende traditionelt skilsmissedrama, hvor de to parter sætter hårdt mod hårdt i en grad, så det er tydeligt, at en af dem lyver – men hvem? Miriam, der påstår, at hendes ex-mand er voldelig overfor hende og børnene, eller Antoine, der påstår, at Miriam har vendt børnene mod ham? Fortællingen bliver dog mørkere og mørkere i dens intense og uhyggeligt realistiske skildring af hustruvold, jalousi og besættelse – konsekvenserne af de mørke kræfter. Legrand fokuserer især på børnene, der bliver de evige tabere, der ikke alene må kæmpe med frygt og vrede men også med en skyldfølelse over konstant at være nødt til at vælge side. Særligt Thomas Gioria, der spiller den unge søn Julian, er hjerteknusende. Alt for min søn har premiere 3.5.

- Louise Kidde Sauntved

LÆS Rotter og Skilsmisse af Lasse Lavrsen ♥♥♥♥♥♥

Hold op, hvor er jeg vild med denne bog! Journalisten Lasse Lavrsen har begået en sjov, imødekommende og fuldkommen fantastisk bog om hvordan det er, når man(d) bliver skilt. Altså, ikke kun hvordan det føles men en analyse af skilsmissens væsen. Fra en mands perspektiv. Rotter og skilsmisse (Gyldendal) handler om de to ting - hvordan huset inficeres af rotter, samtidig med at Lasse forsøger at rede trådene ud, så skilsmissen kan foregå så nogenlunde mindeligt som overhovedet muligt. Her er der tale om et memoir men også en afkodning af rotters natur. Der er så meget at vide om rotter, at jeg ikke helt fatter det, og de oplysninger flettes ind og ud af skilsmissen. Det slog mig, at det måske er sådan, mange mænd går til tingene: Dissekerende og analyserende i et forsøg på at få en slags objektiv sandhed ud af en subjektiv oplevelse. Jeg har i hvert fald lært noget – om mænd og om rotter og om hvad en skilsmisse også er. Jeg håber på, at der snart flytter et andet slags dyr ind hos Lavrsen.

- Julia Lahme