https://imgix.femina.dk/media/article/xptqtfog.jpg
Musik

Maddy: ”Jeg vil gerne udtrykke mig på en måde, hvor alle kan være med”

11. februar 2021
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Philip Temple
Et melankolsk univers med plads til både humor, sorg og alt det imellem. Sådan beskriver den 22-årige sangerinde Maddy sin musik, der både favner hendes kristne baggrund, stress og svære venskaber.

Forestil dig at sidde på dit værelse i en lejlighed på Vesterbro iført natbukser og for første gang høre et nummer, du selv har skrevet, strømme ud af radioens højttalere, men uden at kunne komme ud at optræde med det eller møde de mennesker, der lytter til nummeret.

For den 22-årige sangerinde Maddy blev det virkeligheden, da Danmark i marts 2020 lukkede ned på grund af corona.

Blot en uge før nedlukningen havde Maddy udgivet sin første single, “Island”, da hun pludselig var nødt til at forholde sig til det faktum, at hun nu skulle slå igennem som musiker under en pandemi.

LÆS OGSÅ: Aminata Amanda Corr: "Jeg kan godt lide at blive misforstået"

– Det var underligt bare at sidde derhjemme og høre, at der nu var i gang med at ske noget, som man kun kunne drømme om. Det var svært at fatte, for det var så abstrakt.

- Jeg kunne høre, at det skete, og jeg kunne se nogle tal, men jeg kunne ikke mærke det. Det var underligt, at man ikke kunne connecte med nogen og se, hvem det er derude, der lytter med.

Livets store spørgsmål

Maddy, der til daglig går under det borgerlige navn Mathilde Sofie Lindgren Mikkelsen, voksede op sammen med sine forældre og søskende i Ganløse.

At gå i kirke var en fast del af familiens liv, og den kristne tro var generelt også noget, der prægede Maddys opvækst, hvilket hun er glad for i dag.

– Fra en tidlig alder begyndte jeg at reflektere over livets store spørgsmål, og tanker om liv og død, ånd og næstekærlighed har fyldt lige så meget som min næste legeaftale.

LÆS OGSÅ: Elisa Lykke står bag liderlig novellesamling: ”Ingen får en orgasme af at blive pustet på albuen”

- At få serveret sådan nogle store emner fra barnsben har gjort, at jeg har reflekteret meget allerede fra en tidlig alder.

Den kristne opvækst og de store spørgsmål om livet er netop også noget, Maddy har taget med sig ind i sit musikalske univers, hvor forskellige sider af hendes person bliver afspejlet i en melankolsk symfoni af følelser, tanker og oplevelser.

Alt sammen på en måde, hvor Maddy forsøger at omfavne alle på enkel og umiddelbar vis.

– Min musik afspejler helt klart forskellige sider af mig. Mine styrker og svagheder og tanker og drømme. Men grundlæggende tror jeg, at min musik er meget umiddelbar, og hele mit musikprojekt handler også om, at jeg vil udtrykke mig på en måde, hvor alle kan være med.

- Det betyder ikke, at musikken ikke er gennemtænkt, men jeg kan godt lide, at min musik både kan indeholde melankoliens tunge tanker, sorg og dårlige tanker om sig selv, stress og svære venskaber, men også lethed og humor, hvor der skal være plads til at være “cheeky”, charmerende, kikset, klodset, mega cool eller mega på røven.

- Så alle de temaer, der fylder i ens liv, prøver jeg at inkorporere i min musik.

Læs også