https://imgix.femina.dk/storage_1/media/kvinden_i_buret_foto_af_christian_geisnaes.jpg
Se, lyt & oplev

Kvinden i buret er vildt god!

3. oktober 2013
Rikke Rottensten
Kvinden i buret er blevet slugt af mange læsere, men hvordan fungerer Jussi Adler-Olsens populære krimi, når den bliver filmatiseret? FEMINAs filmanmelder Rikke Rottensten er begejstret

Med millioner af læsere over hele verden er der lagt op til en stor filmserie om Carl Mørck og Afdeling Q. Hvorfor det jo er superheldigt, at Kvinden i buret – instrueret af Mikkel Nørgaard med manuskript af Nikolaj Arcel – er vildt god.

Som at være i kælderen selv
Mikkel Nørgaard har filmet i et Nordic Noir-lys, der gør ”Forbrydelsen” til ren farvelade. Det er, som om vi alle er nedsænket i Afdeling Q i kælderen under Politigården – den kælder, der er en slags redningsstation for dem alle. Nikolaj Arcel har skåret bogen hårdt og godt, så spændingen er heftig, også for os, der i forvejen kender historien.

Velspillende makkerpar
Men det er især samspillet mellem Nikolaj Lie Kaas’ bitre, skyldtyngede Carl Mørck og Fares Fares’ skarpt tænkende, venlige, men også mystiske Assad, der får filmen til at slå gnister. Her er humor, forståelse, frækt samspil og varme. Jeg elsker filmen for at være befriende usentimental – præcis som de to mørke, mærkelige kældermænd er.

Flere på vej
Der er 5 F’er til Kvinden i buret, og jeg glæder mig til at lære karaktererne endnu bedre at kende, for der skulle komme hele tre film mere. Premiere den 3. oktober

Bonusinfo om Fares Fares
Vi er flere på redaktionen, der har en svaghed for den svenske skuespiller Fares Fares, og vi elskede både ”Jalla! Jalla!” og ”Kops”. Nu har også Hollywood fået øje på ham, og han spillede sammen med selveste Denzel Washington i ”Safe house” fra 2012.

Vi har fundet flere lækre svenske skuespillere se dem her

Læs også