Se, lyt & oplev
21. december 2009

Kulturelle gaver under træet

Se her, hvad Feminas kulturredaktion ønsker sig i år
Af: af Redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/47c04c0ef22d48638f50ed5cdf467040.jpg







https://imgix.femina.dk/legacy/media/45215a2640ee400dbb034a9c250ccd6c.jpg

Louise Puck Hansen (kulturskribent) ønsker sig…
Nogle af mit livs største læseoplevelser er siden gået hen og blevet nobelprismodtagere i litteratur, så jeg har stor tillid til nobelpriskomiteens litterære smag. Og når Herta Müller så oven i købet er blevet varmt anbefalet af Feminas Sissel-Jo Gazan så er der ikke så meget som bare antydningen af tvivl om, at Frau Müller er værd at lægge under juletræet. Jeg ønsker mig den seneste på dansk, "Mennesket er en stor fasan i verden", og essay-samlingen "Kongen bukker og dræber" - om Müllers barndom og ungdom i det kommunistiske Rumænien. Sikkert god at have ved hånden 1. juledag, hvis julestemningen er kammet helt over.



https://imgix.femina.dk/legacy/media/38417fb559704da18533ab99e0d1aeac.jpg

Olga Ravn (boganmelder) ønsker sig…
For tiden er jeg meget optaget af den voksende scene af mindre, kvalitetsbevidste og modige danske forlag, og jeg er blevet helt nostalgisk, når det kommer til deres bogklubber, så jeg ønsker mig medlemskab til bogklubber hos forlag som Anblik, Arena og Basilisk. Og så savler jeg helt sikkert efter et abonnement på fransk eller italiensk Vogue. Men det gør jeg hvert år. Det er også altid rørende at få en smuk bog fra et antikvariat, som man ved giveren har brugt tid på at støve frem. Jeg er klart en bognørd og en hund efter gamle smukke bøger. Jeg elsker tudsegamle kogebøger og børnebøger fra fyrrene og halvtredserne, men det er selvfølgelig ikke altid lige let at finde. Så Pia Juuls roman Mordet på Halland er også på ønskelisten.


https://imgix.femina.dk/legacy/media/4c394daa39f04ad98a508103d5a909b4.jpg

Sissel-Jo Gazan (boganmelder) ønsker sig…
Norske Hele Uri er aktuel med sin tredje roman på dansk; Engel af nylon (Forlaget Klimt), og den får jeg helt sikkert i julegave. Det er nemlig det eneste, jeg har ønsket mig! Helene Uri har tidligere udgivet de to satiriske, velskrevne romaner "Honningtunger" og "De bedste af os", mens rygtet vil vide, at hendes nye roman er en mere dyster fortælling. Beate og Bernt bliver forældre til ønskebarnet Fie, men intet bliver, som de havde forestillet sig. Helene Uri skriver fantastisk, og som jeg gjorde med de to første, er jeg sikker på, at jeg vil lappe hendes nye roman i mig.



https://imgix.femina.dk/legacy/media/2522937fda444420a3d3f8719b2e5d30.jpg

Mette Rou Lund (kulturredaktør) ønsker sig…
I starten af december så jeg den charmerende (500) Days of Summer og faldt pladask for filmens og dens to karismatiske hovedrolleindehaver Joseph Gordon-Levitt og Zooey Deschanel. Den romantiske komedie er slet ikke så letbenet og ligegyldig, som romantiske komedier kan være og det fantastiske indie-inspirerede soundtrack var med til at give filmen et ekstra løft og ramme den skiftende stemning af heartbroken melankoli og euforisk forelskelse. Belle & Sebastian, The Smiths og Carla Bruni er blandt de velsyngende bidragsydere.
Hvis julemanden er ekstra gavmild, ønsker jeg mig en rejse til Berlin, hvor man jo altid kan få tonsvis af kulturelle oplevelser på blandt andet alle de inspirerende museer.

Læs også:



Læs også