https://imgix.femina.dk/media/article/1601-den-afrikanske-jomfru_0.jpg
Se, lyt & oplev

Krimi, der gør én klogere på verden

4. januar 2016
af Julia Lahme
Boganmeldelse: I anledning af, at Helle Vincentz er favoritbogsforfatter, anmelder vi her den første krimi i serien om Caroline Kayser.

Favoritbøger: "Den afrikanske jomfru"

"Den afrikanske jomfru" er en krimi, der ikke bare overrasker, men som også sætter spørgsmålstegn ved den dominerende verdensorden. Vores hovedperson Caroline Kayser arbejder for et dansk oliefirma, som er blandt de allerstørste. Hun arbejder i den afdeling, der skal sørge for, at virksomhedens ry er uplettet. Det er det så bare ikke, for der kommer meldinger ind om, at virksomhedens ansatte i Kenya har voldtaget mindreårige. Caroline rejser af sted for at lukke historien ned, men det går ikke som planlagt, og hun hvirvles ind i et højspændt drama, der involverer korruption og pædofili.

Krimien er god underholdning, men det, der gør den til noget særligt, er, at den også er en relevant kommentar til forholdet mellem ilande og ulande, og hvordan vi bør opføre os i forhold til hinanden.

FFFFF

Køb bogen her
"Den afrikanske jomfru" er en af FEMINAs favoritbøger, som kan købes for bare 49 kroner i Kvickly, SuperBrugsen, fakta og udvalgte DagliBrugsen-butikker. Du finder bøgerne ved siden af dit FEMINA-blad.

Læs også