Se, lyt & oplev

Knæk cancer med FEMINA

af Charlotte Hallbæck 20. oktober 2014
Foto: Jakob Kirk
FEMINAs chefredaktør har selv haft cancer tæt inde på livet - hun og resten af os her på FEMINA opfordrer jer alle til at støtte op om kampagnen Knæk Cancer

Hver dag får 90 danskere konstateret kræft. 90!!! Og det værste af det hele er: Kun halvdelen af dem overlever sygdommen. Jeg er selv en af de overlevende, da jeg som kun 17-årig fik konstateret modermærkekræft. Siden har jeg mistet en mormor, en moster, en svigermor og en svigerfar til kræften. Og da jeg kun er 40 år, er der sikkert mange flere af mine kære (og måske mig selv ...), der i fremtiden vil blive ramt af sygdommen. Scary shit!

Lad os stå sammenKræft er i dag den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år. Det er en sygdom, alle mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv vil blive berørt af. Enten fordi de selv bliver ramt, eller fordi nogen i deres familie eller omgangskreds bliver det. Og selv om vi ved meget i dag om, hvordan en sund livstil og motion kan forebygge, så kan ingen vide sig i sikkerhed. For sygdom er sygdom og rammer også dér, hvor det synes allermest uretfærdigt. Så ja, selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at forebygge – men når sygdommen først rammer, handler det om én ting: BEHANDLING. Den rigtige og den bedste! Og dér har vi desværre et stykke vej endnu.

Her på FEMINA er vi gået sammen med TV 2, Kræftens Bekæmpelse, lauritz.com og resten af Aller om kampagnen Knæk Cancer, hvor vi samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Lad os stå sammen og kæmpe for en fremtid med mindre kræft, bedre behandling og større helbredelsesmuligheder.

Køb årets blomst, hvor du køber dit FEMINA ... eller denne fine designertop fra Heartmade til 399 kr. på Boozt.com. Eller byd på FEMINAs auktion på Lauritz.com, hvor vi bortauktionerer en komplet makeover til en værdi af 10.000 kr. Hele beløbet går ubeskåret til Knæk Cancer!

 

Lad os knække cancer – sammen!

Camilla Kjems, chefredaktør