https://imgix.femina.dk/media/article/jack_ryan.jpg
Se, lyt & oplev

Kevin Costner kan man stole på

16. januar 2014
Rikke Rottensten
Chris Pine er den nye Jack Ryan i Jack Ryan: Shadow Recruit, der har stjernecast, men det er kun gode gamle Kevin Costner, der for alvor leverer varen

Harrison Ford, Alec Baldwin, Ben Affleck - Chris Pine er i godt selskab af tidligere Jack Ryan'er. "Jack Ryan: Shadow Recruit" er ikke taget direkte ud af Tom Clancys romanserie, men blot bygget på karaktererne. Det er ikke ubetinget en fordel. For det bliver aldrig nervepirrende spændende, som Clancy kan være, selv om plotideen er godt nok tænkt. For hvordan får man de gamle koldkrigere i Rusland på banen igen i det 21. århundrede? Ved at lade filmen handle om de kolossale pengebeløb, der i dag mest er tal på en skærm, der let kan flyttes eller forsvinde.

Chris Pine er lidt anonym som Jack Ryan, og hans forvandling fra kontormus i CIAs tjeneste til skarptskydende, nævekæmpende agent i marken, der kan drukne en mand, køre sikkert med 250/km i timen (cirka) med en alvorlig rygskade fra krigen i Afghanistan, er måske ikke det mest troværdige, jeg har set.

Filmens instruktør, superbritten Kenneth Branagh giver den som skurk og russer, og han har sikkert moret sig, men han bliver aldrig helt overbevisende som karakter. Keira Knightley er yndig som Ryans kæreste, men der er ikke så meget brug for hende som andet end kvindeligt islæt.

Den der virkelig performer solidt, sikkert og helt troværdigt i rollen, det er good old Kevin Costner, som Jacks overordnede Thomas Harper. Her er en mand, man stoler på - hele vejen igennem.

Det er et flot cast, Moskva har mørke og hemmeligheder over sig, men helt det samme kan man ikke sige om filmen som helhed. Ikke desto mindre skulle det ikke undre mig, om den her film kun er den første i en ny Jack Ryan-serie.

Filmen har premiere 16.januar.

Læs også