Juletid
Se, lyt & oplev

Juletid i lavt gear

10. november 2016
af Dorthe Liljensøe
I den indimellem stressende juletid er der masser, der skal nås inden juleaften. Her er nogle tips til at geare ned og ha' det sjovt samtidig.

Juletid med afstressning

De fleste af os har vældig travlt i julemåneden, f.eks. med at afvikle forskellige traditioner, købe ind til jul og købe gaver, pynte op i boligen - det hele oven i alt det andet daglige, man også skal nå. Og selv om man prøver at geare lidt ned og slappe af, så bliver det som regel ikke til mange minutter, før man enten er i gang igen eller kommer i tanker om et eller andet, man skal huske at få gjort. Her er nogle rigtig eksempler på, hvordan du lige får ro på tankemylderet i lidt længere end bare fem minutter. For du skal faktisk koncentrere dig - men kun om en eneste ting, der ovenikøbet er afslappende.

Juletid

KLIP TIVOLIHJERTER

Lige siden ”Jul i Tivoli” åbnede første gang i 1994 har julehjerter og Tivoli været knyttet tæt sammen. Nu udkommer ”Tivoli Hjerter” af Karsten Blem på Forlaget Bogprint med rettigheder fra Tivoli A/S. ”Tivoli hjerter” indeholder skabeloner til 12 hjerter med motiver fra Tivoli samt historien om de enkelte Tivoli motiver. Teksterne i bogen er på både dansk, engelsk og tysk. De 12 Tivoli hjerter har følgende motiver: Tivoli-Garden, Ballongyngen, Tivolis hovedindgang, Det japanske Tårn, Pantomimeteatret, Glassalen, Koncertsalen, Columbine, Harlekin, Pjerrot, Nimb og H.C. Andersen Slottet. Bogen indeholder komplet forklaring, så det er let at gå i gang med julehjerterne, selv om der nok skal lidt tålmodighed til f.eks. at flette Pantomimeteatret. Karsten Blem, der er grafisk designer og forfatter, har tidligere udgivet ”Flet mønske hjerter” og ”Ord i løs vægt”.
Karsten Blem: Tivoli Hjerter, 250 kr.

Juletid

MAL DEN DEJLIGE JULETID

Den smukke malebog til voksne fejrer den søde juletid. Fra sneflokke, der kommer vrimlende, over fint dekorerede julekager til rensdyrspandet, der trækker kanen. Johanna Basford inviterer dig til at gribe farveblyanter og tuscher i hele farvepaletten og gå i gang med at farvelægge og dekorere de festlige, stemningsfulde illustrationer og tegninger. Fejr den dejlige juletid og dens væld af farver med at farvelægge de skønneste juletegninger! Fra overdådigt udsmykkede juledekorationer og fint dekorerede julekager til guirlander af kristtjørn og gran. Den dejlige juletid er et skatkammer af fine illustrationer og tegninger lige til at farvelægge, forskønne og dele med dem, du har lyst til. Den dejlige juletid byder på 37 stemningsfulde billeder, som du nemt kan rive ud og sende som en sød julehilsen eller indramme og hænge op på væggen.

Johanna Basford: Den dejlige juletid, 150 kr.

Juletid

SKRIV I FAMILIENS JULEDAGBOG

Hvem fik mandelgaven? Hvad fik barnet af mor og far – og bedstemor? Var det en hvid jul? Julen er fyldt med traditioner og minder, som for mange familiers vedkommende udelukkende ligger gemt i hukommelsen. Men med tiden går nogle af historierne tabt, hvis ikke vi sørger for at fortælle dem videre til de næste led i familien. Det behov løser "Familiens Juledagbog" – en bog, som kan tages ned fra hylden år efter år af store og små, udfyldes og læses af generationer. Og i julemåneden kan du tage et lille hvil og skrive ned, hvor du f.eks har købt juletræet, hvordan I fejrer advent osv. Idéen til bogen er opstået i ophavsmanden Allan Jensens egen familie, hvor man ofte har siddet og været i tvivl om, hvornår det nu var, onklen fik mandlen, eller hvor de havde holdt jul hvornår. I bogen er der plads til historier, opskrifter, juleminder samt billeder fra 25 juleaftner/juledage. "Familiens Juledagbog" støtter Julemærkefonden.

Familiens Juledagbog, 249 kr. Kan købes på www.familiens-juledagbog.dk

Juletid

MAL MED RIKKEMAI

Designeren RikkeMai Nielsen er kendt for sine fantastiske flotte mønstre og tegninger. Genkendelige, sjove, smukke og ikke mindst livsbekræftende. Flere af mønstrene er blevet helt ikoniske inden for modeverdenen. Nu udkommer hendes smukke og fantasifulde malebog, hvor farvelægningen både bringer afslapning og booster de kreative sider. Hver farvelagte tegning kan efterfølgende rives ud af bogen og indrammes. Rikkemai Nielsen er bl.a. kendt fra designermærket ”Stories by Rikkemai” som ikke mindst kronprinsessen har brugt flittigt.

Rikke Mai Nielsen: ”Malebog by RikkeMai”: 145 kr.

Læs også