https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2012/10/1243-josefine-klougart/1243-josefine-klougart-swi.jpg
Se, lyt & oplev

Josefine Klougart: Kærlighedsdigtet over dem alle

24. oktober 2012
af Redaktionen
Foto: Allover
Forfatter Josefine Klougart har ét kærlighedsdigt, som har været skelsættende for hende

Josefine Klougart er dansk forfatter og uddannet fra Forfatterskolen. I 2010 blev hun indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for sin anmelderroste debutroman Stigninger og fald og modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris 1. oktober 2011.
Læs her, hvilket kærlighedsdigt, der er kærlighedsdigtet over alle for den unge forfatter:

- Da jeg var i New York for at arbejde i foråret, faldt jeg over bogen "If Not, Winter: Fragments of Sappho" som er digtfragmenter skrevet af den oldgræske digter Sappho. Hun skrev sine digte ned på pergament for flere tusinde år siden. Kun små brudstykker er bevaret.
I Anne Carsons engelske oversættelse er der indsat tomme klammer dér, hvor teksten er forsvundet. Jeg nåede cirka en tredjedel ind i bogen, før jeg kom til en side, hvor der kun var tomme klammer - med undtagelse af én linje: "(...) as long as you want (...)," stod der. Det er den største poetiske erfaring, jeg har høstet virkelig længe. For mig at se er det det bedste kærlighedsdigt, der nogensinde er skrevet, og det er bare én sætning. Helt løsrevet. Men litteraturen kan det dér med at kondensere liv - den kan indfange et helt liv i en enkelt sætning, siger Josefine Klougart.

Du kan læse mere om Josefine Klougart i denne uges FEMINA, der udkommer torsdag den 25. oktober.

Læs også