Smørrebrød af marcipan
Den store bagedyst

Jorden kalder Bagedysten: Hvem har brug for en perfekt rullepølsemad … af marcipan?

29. oktober 2018
af Signe Bertram
Foto: DR
Den hemmelige udfordring i denne uge var et eksempel på, at Bagedysten nu handler om at lave pæne ting, som ikke kan spises. Bare ærgerligt, hvis man er farveblind.

Spoiler-alarm, hvis du ikke har set femte afsnit af "Den Store Bagedyst".

Hvad får man, hvis man maser hvid, brun og lyserød marcipan sammen og skærer det ud i skiver?

I hvert fald ikke rullepølse. Allerhøjst et stykke af den slags tørre kæmpe-konfekt, som børn laver, og ingen spiser.

Ikke desto mindre var det ugens hemmelige udfordring til toppen af poppen af danske amatørbagere.

Dommer-Katrine gav først et lynkursus i, hvordan man får fedtkanten på en marcipanrullepølse til at se helt livagtig ud – et talent, man kan bruge til … ja, meget lidt.

Men deltagerne lignede nogen, der fik vist, hvordan man desarmerer en bombe.

Katrine viser, hvordan man laver rullepølsen

Som konservative Bagedyst-seere havde vi glædet os til at se syv vaklende kransekagetårne, da temaet viste sig at være marcipan. I stedet fik vi en udfordring i ostemads-modellervoks for voksne, som dommerne ikke engang ville smage på.

Og det forstår vi jo egentlig godt.

Skyen på toppen af ”rullepølsemaden” bestod af verdens tyndeste instantkaffe tilsat husblas. Nammenam.

Rullepølse med sky i marcipan

Men det er jo den store BAGEdyst? Så pointen med at genskabe en madpakke, som ingen gider spise, forstod vi altså ikke helt.

Bare ærgerligt SæÞór!

Sæpor

Mest synd var det for SæÞór, som endte på en sidsteplads, fordi han er farveblind.

Hans farvestrålende madder blev sammenlignet med et kunstværk af Andy Warhol. Men smørrebrødet så simpelthen ikke livagtigt nok ud, og det blev straffet hårdt.

I mesterværket fik han ellers demonstreret, at han kan sit kram, når det kommer til marcipan. Der var noget underligt smukt i at se en mand med tatoveringer på hænderne forme sirlige lyserøde marcipanroser.

Sæpor former en marcipanrose

Men Bagedysten er åbenbart et mere nådesløst program, end vi troede. Du må jo bare hjem og øve dig på at se farver SæÞór!

Slagter-datteren og billedkunstlæreren Anna-Kathrine var til gengæld i sit es, da det kom til naturtro kødpålæg af finthakkede mandler. Man skulle næsten tro, at den opgave var lavet til hende.

Vi har ikke glemt dig, Gitte

Gitte med solhat-kage

Programmet i denne uge havde et larmende fravær af Gitte. For var der én amatørbager og bedstemor med slaw i, vi gerne ville se forme en rundtenom med rullepølse i marcipan, så var det hende.

Vi tror på, at Gitte også ville have syntes, at opgaven var lidt åndssvag. Hun er jo dronningen af god smag og haltende finish!

Tilde tilstod rent i denne uge, at hun ”hellere vil have, at mine kager ser flotte ud, end at de smager godt”. Og vi mistænker dommerne for at være på Tildes hold.

Selvfølgelig kan man ikke smage en kage gennem en skærm, og det er jo et tv-program. Men vi ville langt hellere sætte tænderne i Gittes lækre solhat-kage end en klump marcipan formet som ost.

Giv nu bare Gitte et wildcard!

Læs også