Jessica Biel
Serier

Jessica Biel har lavet sin egen teen drama-serie: ”Jeg gider ikke vente på, at telefonen ringer”

8. oktober 2021
af Nina Ettrup
Foto: Mega, PR
Den amerikanske skuespiller er færdig med at vente på, at Hollywoods tunge drenge tilbyder hende de fede roller – og at der skrives gode historier om og med kvinder på film og tv. Så nu skaber hun dem selv i serien ”Cruel Summer”.

Der findes tre udgaver af Jeanette.

Den, hvor hun har langt, filtret hår og bøjle på tænderne. Den, hvor håret er glat og glamourøst. Og den, hvor håret er kort og ligner, at det er blevet klippet med en køkkensaks.

De tre udgaver af hovedpersonen i serien “Cruel Summer” repræsenterer hver sin periode i hendes liv – tre perioder, som fletter sig ud og ind af hinanden i fortællingen om, hvordan den nørdede teenager skaber et helt nyt liv for sig, efter byens populære pige Kate forsvinder på mystisk vis.

Jeanette nærmest overtager hendes liv med kæresten Jamie og veninderne, men da Kate vender tilbage, viser det sig, at Jeanette måske havde en andel i hendes forsvinden.

– Vi kunne godt lide tanken om at fortælle en historie, der ikke var lineær, fortæller Jessica Biel på en halvrusten Zoom-forbindelse fra Los Angeles.

Cruel Summer
Jeanette Turner er den nørdede pige, som overtager Kates kæreste og veninder, da den populære teenager forsvinder, i “Cruel Summer”.

Den 39-årige skuespiller er producer på serien, der er skabt af det produktionsselskab, hun har haft sammen med producer Michelle Purple siden 2012.

– Det er en historie om at finde ind til sandheden, når der både findes ‘din sandhed’, ‘min sandhed’ og så en tredje sandhed, forklarer Jessica Biel videre om “Cruel Summer”.

Serien foregår i 90’ernes Texas, og hun og Michelle Purple har trukket meget på deres egne teenageår i arbejdet med serien.

– Altså, det tøj, Kate har på i de første scener – en T-shirt med en stropkjole over – det var min uniform! Det havde jeg på hver eneste dag, siger Jessica Biel, før hun grinende fortæller, at seriens unge skuespillere lige skulle have forklaret, hvad en walkman var for noget, og hvorfor computerne var så enorme dengang.

Hun indrømmer, at hun er glad for, at hun var teenager i 90’erne og ikke i dag, hvor sociale medier og mobiltelefoner nærmest kræver, at unge lever et liv, der kan tåle at blive dokumenteret og foreviget nonstop.

– Jeg kan kende mig selv i både Jeanette og Kate, siger Jessica Biel.

Cruel Summer
T-shirt og stropkjole – det var 90’er-uniformen for Jessica Biel og nu også for Kate i “Cruel Summer”.

– Jeg havde også alle de her klassiske bekymringer som teenager: Hvem skal jeg sidde sammen med i kantinen? Er jeg blevet udtaget til sportsholdet? Hvem er jeg – og hvem vil jeg gerne være? Drenge! griner hun.

Drengene fylder stadig i hendes liv. I hvert fald den private del, hvor hun er gift med Justin Timberlake og mor til to små gutter, Silas og Phineas.

Men på det professionelle plan er det pigerne og kvinderne, hun er optaget af. Iron Ocean Productions har som erklæret mål at fortælle flere og bedre historier for og med kvinder.

Jessiva Biel og Justin Timberlake
Justin Timberlake og Jessica Biel har været gift siden 2012 og har to drenge sammen.

En af deres store succeser er tv-serien “The Sinner”, hvor Jessica Biel selv spiller hovedrollen i første sæson – og blev nomineret til både en Emmy og en Golden Globe for rollen som den unge mor, der tilsyneladende slår en tilfældig mand ihjel på stranden.

– Jeg gider ikke længere at sidde og vente på, at telefonen ringer. Jeg vil selv skabe de historier og fortællinger, jeg synes er spændende. Jeg vil spille en mere aktiv rolle i min egen karriere, fortæller Jessica Biel.

På den måde er hun helt på linje med kolleger som Reese Witherspoon og Nicole Kidman, som de senere år har vendt sig mod tv-mediet og skabt kæmpehits som “Big Little Lies”, “The Undoing” og “The Morning Show”.

– Der er helt sikkert en trend dér. Men jeg håber, den fortsætter og bliver den nye normal, siger Jessica Biel.

Læs også