Daniel og Samantha
Gift ved første blik

HVORFOR ville Samantha forblive gift med Daniel? Vi har spurgt hende

8. oktober 2021
af Signe Bertram
Foto: Snowman Productions
Daniel ville skilles, og Samantha ville … forblive gift? Vi var mange, der undrede os over, hvorfor Samantha ville give det tavse ægteskab en chance til, så det svarer hun på her.

De sidste otte torsdage har vi har fulgt Daniel og Samantha igennem uenigheder om schlager-musik, møbelshopping og opvasketabs.

Men mest af alt vil de nok blive husket for, at de ikke sagde særligt meget til hinanden.

Særligt Daniel var meget tavs, og vi så, hvordan Samantha flere gange forgæves prøvede at starte en samtale.

Derfor var der ikke mange, som troede, det ville ende lykkeligt for årets yngste par i ”Gift ved første blik”. Og det endte også med en skilsmisse, da den endelige beslutning skulle tages.

Men inden Daniel og Samantha skulle afsløre deres valg for parterapeuten Jacob Cornett, valgte de at skrive deres valg ned til hinanden.

Og MEGET overraskende havde Samantha skrevet et langt brev til Daniel, hvor hun forklarede, hvorfor hun ville forblive gift med ham. Imens Daniel havde skrevet, at han gerne ville skilles.

”Jeg ville bevise noget over for mig selv”

Så hvorfor ville Samantha blive i ægteskabet, der udefra ikke så ud til at fungere overhovedet?

Det har vi spurgt hende om:

Daniel og Samantha

– Jeg følte ikke, at vi var nået særligt langt med vores relation på fem uger. Jeg kendte ham ikke rigtigt. Så derfor tænkte jeg, at det ville være lettere at træffe et endeligt valg, hvis vi gav det fem uger mere uden kamera.

– Han har jo den sødeste og dejligste familie, som jeg virkelig godt kan lide. Og han er ligesom et produkt af dem. Mange af hans venner var også med til brylluppet, og de er helt vildt sjove og snakkesaglige, så jeg tænkte: Han må gemme på noget af det samme.

– Men det var også, fordi jeg ville bevise noget over for mig selv. Min familie og mine veninder ved godt, at jeg kan være lidt hurtig til at afskrive mænd, hvis de ikke passer til mine forestillinger. Både af udseende, intellektuelt og kulturelt. Så jeg ville gerne vise, at jeg gav ham en reel chance.

Inden din beslutning fortæller du til kameraet, at du er meget i tvivl. Hvad talte for at blive skilt?

– En gang imellem var jeg bare træt af ham. Jeg følte ikke, at vi var kommet så langt, som jeg gerne ville, og så gik jeg rundt og var irriteret. Nogle gange var den der, og andre gange var den der slet ikke, så jeg var i tvivl, om jeg gad mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Da I skulle afsløre over for hinanden, om I ville skilles eller forblive gift, skrev du et langt brev til Daniel. Hvad stod der i det?

– Jeg havde skrevet, at jeg gerne ville give det en chance, hvis vi kunne arbejde på forholdet sammen. Og så havde jeg skrevet, hvilke ting jeg gerne ville have, var anderledes, og hvordan jeg forestillede mig, at vores forhold kunne blive.

– Det handlede selvfølgelig meget om vores kommunikation, og at det ville blive nemmere, hvis han åbnede mere op.

Hvordan føltes det at få at vide af Daniel, at han gerne ville skilles?

– Det var en følelse af at blive valgt fra, og den er jo aldrig rar. Og i øjeblikket, hvor det sker, bliver jeg også lidt skuffet. Jeg følte, at hvis nogen skulle vælge den anden fra, så skulle det være mig.

Daniel og Samantha

I afsnittet fortæller Daniel, at en af grundene til, at han siger nej, er, at jeres samtaler handler for meget om følelser. Kunne du selv have været bedre til at spørge ham om noget, der ikke handlede om jeres forhold?

– Jeg tænkte faktisk over det og prøvede mange gange. Helt konkret havde vi en episode, hvor vi havde været ude at spise. Da vi kommer hjem, foreslår jeg, at vi spiller et samtale-spil for at få nogle nye emner på banen, der ikke handler om os selv. Og det afviste han. Så jeg syntes, det var svært at ramme rigtigt.

I fortæller tidligere i sæsonen, at I havde sex på bryllupsrejsen. Havde I et godt intimt forhold til hinanden?

– Både og. For mig er sex en meget naturlig ting, som jeg ikke altid sætter lig med følelser. Men det var en måde, vi kunne lære hinanden bedre at kende på, fordi det også gav en mere blottet atmosfære imellem os. Det var ikke noget, der fyldte meget, men der var plads til det.

Du siger i bryllupsafsnittet, at du drømmer om at finde ”the one”. Tror du, at Daniel potentielt kunne være blevet det, hvis I havde holdt ved?

– Set i bakspejlet, efter jeg er trådt ud af den her "Gift ved første blik"-boble, så nej. Når jeg tænker tilbage er jeg overrasket over, at jeg holdt ud i fem uger, for jeg kunne godt se, at det måske ikke blev den helt store kærlighed.

– Men man er bare i det og tænker: Der er en grund til, at vi er matchet. Så derfor blev jeg ved med at kæmpe og tænke, at hvis vi fik mere tid, så ville det kunne lykkedes.

Daniel og Samantha

Er du glad for, at du meldte dig til gift ved første blik?

– Ja. Jeg har ikke så meget kæresteerfaring, så jeg føler, at det jeg oplevede på fem uger, var det, som mange får med på flere forhold. Også fordi vi har fået parterapi med Gert, hvor jeg har bearbejdet nogle ting og lært noget om mig selv, jeg kan tage med videre.

Har du talt med Daniel, siden I flyttede fra hinanden?

– Vi har snakket lidt, og vi var ude at spise sammen, da vi så forpremieren på de to første afsnit. Der er ikke dårlig stemning imellem os, men der er bare heller ikke romantik.

Og så lige et sidste spørgsmål, som vi har tænkt meget på. Har du fået indviet dine pæne gryder, som du ville gemme, til du flyttede i din egen lejlighed?

– Haha, Ja. De er allesammen pakket ud og står i mit pæne, nye voksenhjem.