Emily in Paris
Se, lyt & oplev

Hvor er alt det frække? Den nye sæson af Emily in Paris er alt for pæn og poleret

21. december 2022
Af Carina Nørgaard Schou
Foto: Stéphanie Branchu/Marie Etchegoyen/Netflix
Der er dem, der hader "Emily in Paris". Og så er der dem, der slet ikke kan få nok. Tredje sæson er for de hardcore fans.

Har man fulgt med i de foregående sæsoner af "Emily in Paris", vil man formentlig bekende sig til en af følgende grupper.

Der er dem, der hader serien. Og så er der dem, der slet ikke kan få nok.

Der findes ikke rigtig noget indimellem.

Serien deler i den grad vandene med sin kitschede sitcom-form, sin klichéfyldte komik, der især går på kontrasten mellem de snobbede, excentriske franskmænd og de vulgære (ringarde!), fladpandede amerikanere, og sin happy go lucky-hovedperson, Emily Cooper, der vader ind i den franske befolkning med hø i træskoene.

Emily, der spilles til perfektion af Lily Collins, laver masser af ulykker undervejs, men hun formår alligevel altid at redde dagen og vende potentielle katastrofer til dundrende marketingsucceser. Hun er med andre ord en person, som mange elsker at hade.

Emily_in_Paris
Lily Collins som Emily i 'Emily in Paris' sæson 3.

Guf for fans

Tredje sæson af "Emily in Paris" er nok mest for dem, der elsker serien og universet af hele deres hjerte.

Eventuelle hangarounds vil formentlig være stået af på nuværende tidpunkt. For vi får meget mere af det samme som i de foregående sæsoner, og det er rent guf for dedikerede fans.

Her et år efter, at Emily er flyttet fra Chicago til Paris for at arbejde med marketing hos det franske luksusagentur Savoir, der er kommet på amerikanske hænder, er hun for alvor havnet i et dilemma.

Skal hun fortsætte med at arbejde for sin amerikanske chef Madeline (Kate Walsh), der taler alt for højt med mad i munden og har for store armbevægelser?

Eller skal hun følge med sine franske kolleger – anført af den chikke og temperamentsfulde Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu), der er brudt ud for at etablere et nyt bureau?

Emily_in_Paris
Fra venstre: Bruno Gouery som Luc, Samuel Arnold som Julien, Philippine Leroy-Beaulieu som Sylvie Grateau i sæson 3 af 'Emily in Paris.'

Hendes kærlighedsliv er heller ikke blevet nemmere. Britiske Alfie (Lucien Laviscount) vil gerne have Emily, men hun kan stadig ikke glemme sin nabo, kokken Gabriel (Lucas Bravo).

Og det er lidt et problem, for han har jo Camille (Camille Razat), der er Emilys gode veninde.

Og hele dette ménage à trois eller quatre volder stadig dem alle store problemer.

Heldigvis har hun sin gode veninde Mindy (Ashley Park) at støtte sig til. Men også denne relation bliver udfordret her i tredje sæson pga. en ny kærlighedsrelation, der slår en kile ned mellem de to.

Uden at sige for meget kan vi kan godt afsløre, at trekantsdramaet kun bliver yderligere kompliceret i sæson 3.

Under et sanseligt måltid på en Michelin-restaurant i Provence falder brikkerne pludselig på plads for Gabriel, og han ser sin fremtid meget klart.

Eksistentiel angst

Det er med andre ord nogle afgørende valg, som Emily står over for at skulle træffe. Og her må hun læne sig op ad den franske eksistentialist Jean-Paul Sartre, som hun citerer lystigt.

Menneskets frihed er frihed til at vælge, og selv når Emily ikke vælger, foretager hun stadig et valg. Hun er i Sartres gudløse univers dømt til frihed og dermed til eksistentiel angst.

Det er bl.a. de mange referencer til både fransk og amerikansk kultur (høj som lav), filosofi og film, der gør, at "Emily in Paris" stadig er seværdig her i tredje sæson, selv om karakterudviklingen er minimal.

Replikkerne er velskrevne, komikken veloplagt, og iscenesættelsen er om muligt en endnu større fryd for øjet end tidligere.

Emily_in_Paris
Fra venstre: Lily Collins som Emily og Ashley Park som Mindy i ‘Emily in Paris’

Det er den amerikanske film- og tv-producer Darren Star, der står bag "Emily in Paris".

Hvis navnet lyder bekendt, er det fordi, det også pryder introen til både den legendariske ungdomsserie "Beverly Hills 90210" (1990) og den banebrydende "Sex and the City" (1998).

Det er med andre ord ikke hvem som helst, der har skabt kæmpesuccesen om den unge amerikaner i Paris. Men hovedarkitekten bag flere af den moderne tv-histories største popkulturelle fænomener.

Og nu har han gjort det igen. Fans iklæder sig ud outfits fra serien og fotograferer sig selv på udvalgte steder i Paris under hashtagget #emilyinparis for at hylde serien.

Det er den legendariske stylist Patricia Field, der også skabte de mange ikoniske outfits (aviskjolen!) til castet i "Sex and the City", som står for hovedpersonernes garderober her i "Emily in Paris".

De er præcis lige så fantastiske og overdrevent utroværdige som resten af historien.

Slutter på en cliffhanger

Hvilke spor inden for kærlighed og karriere, Emily ender med at forfølge, skal vi ikke afsløre her. Men vi lover, at det bliver sjovt, farverigt og nogle gange tåkrummende undervejs.

"Emily in Paris" er stadig her i tredje ombæring en udsøgt fornøjelse for fans.

Det er en serie, der ikke kræver det store af dig, men tager dig kærligt i hånden og aer dig blidt over panden, mens du svælger i de smukke kostumer.

Den viser dig de mest Instagram-værdige steder i Paris og Sydfrankrig og underholder med sine mange misforståelser, der opstår på baggrund af sproglige og kulturelle forskelle mellem franskmænd og amerikanere.

Man kan dog godt savne lidt af seriens vildskab og frisind fra første og anden sæson, hvor der blev knaldet på kryds og tværs, og Emily fik strømmen til at gå i hele etageejendommen pga. en vibrator, der havde svært ved at klare det franske elnet.

Her er serien blevet mere poleret og pæn i sin tredje sæson. Men det får den rig mulighed for at råde bod på i en stensikkert kommende fjerde sæson.

"Emily in Paris" sæson 3 slutter nemlig på en gigantisk cliffhanger, så vi tør godt satse på, at vi også skal tilbringe næste jul i selskab med Lily Collins’ charmerende Emily Cooper.

Se traileren til 'Emily in Paris' sæson 3 herunder:

Denne artikel blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

Læs også