MGP
Se, lyt & oplev

Husker du dem fra MGP? Nu vender de tilbage på tv

14. november 2022
Af Laura Dalgård Hansen
Foto: Josefine Sofia Svendsen/DR
Børnenes MGP har eksisteret siden 2000, og programmet gjorde flere af de medvirkende berømte. Nu fortæller nogle af de største stjerner om at være barnestjerner.

Melodi Grand Prix har været et velkendt og tilbagevendende format, siden det blev afholdt på dansk grund for første gang i 1957.

Sangkonkurrencen har givet os masser af udødelige hits og store stjerner, men det er ikke kun blandt de voksne, at der de sidste mange år er blevet konkurreret om at lave det bedste nummer.

En succes fra begyndelsen

Børnenes MGP blev sendt første gang i 2000, og hurtigt blev det en kæmpe succes.

Razz, Anne Gadegaard, Morten Fillipsen og Sisse Marie blev alle kæmpe stjerner, da de medvirkede i MGP begyndelsen af 00’erne, og i dag er der fortsat mange, der kan teksten til hits som ”Kickflipper” og ”Arabiens Drøm”.

Det er cirka 20 år siden, at de fire MGP-stjerner tonede frem på DR og blev danmarkskendte i løbet af ingen tid, og nu vender de tilbage på tv.

De første MGP-stjerner

”MGP: Børnefesten der gik amok – En skræmmende idé” er titlen på det nye program, der sætter fokus på de allerførste udgaver af MGP, og hvordan det var for de medvirkende pludselig at blive kæmpe stjerner.

Anne Gadegaard
Anne Gadegaard vandt i 2003 MGP med "Arabiens Drøm".
Foto: Hanne Juul

”Den nye chef i B&U har en skræmmende idé: Et melodi grand prix for børn, der skal konkurrere mod hinanden. Børnene bliver kæmpestjerner og showet bliver et kæmpe hit hos familier i hele landet.

Men hvordan er det for stjerner som Razz, Anne Gadegaard, Morten Fillipsen og Sisse Marie at være de første børn af MGP, og er det et skred i de børneværdier, DR ellers har opretholdt siden 60’erne?” lyder beskrivelsen af det nye program.

Rasmus Ott
Rasmus Ott vandt MGP i 2002. Kort efter fik han en rolle i julekalenderhittet "Jesus og Josefine".
Foto: Hanne Juul

Denne artikel første gang bragt på Billed-Bladet. Dette er en redigeret version.

Læs også