løvens hule
Løvens hule

Hun så på nyt Løvens Hule-par og konstaterede: "Gutter, det er det, der møder os kvinder"

13. januar 2023
Af Silje Qvist
Foto: DR
I det nyeste afsnit af "Løvens hule" kender en af de nye hunløvinder til iværksætternes historie. Nu langer Louise Herping Ellegaard ud.

Artiklen er opdateret med oplysninger fra Iværksætterdebatten 15.02.

En ny sæson af ”Løvens Hule” er skudt i gang på DR1. I premiereafsnittet møder vi virksomheden Mille&Lykke, der laver smykker.

Den nye investor og en af to kvindelige løvinder, Anne Stampe Olesen, kender allerede de to grundlæggere af smykkevirksomheden. Hun har nemlig hørt deres historie om, hvordan de to kvinder fik et nej fra banken, da de spurgte om at få forhøjet deres kassekredit.

Men da den enes mand ringede til banken, fik han et ja på bare 10 minutter.

- Det er så dårlig stil. Og gutter, det er det, vi møder os kvinder. Det er fandeme ikke sjovt, lyder opsangen fra Louise Herping Ellegaard.

femina har efterfølgende rakt ud til grundlæggerne af smykkevirksomheden for at få anekdoten uddybet. De er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Til podcasten Iværksætterdebatten svarer Mille Jensen, at hun ikke mener, at afslaget skyldtes deres køn. Hun fortæller, at det lån, der blev godkendt, havde andre betingelser, end det, der blev afvist.

- Historien er jo noget længere. Vi har egentlig en aftale om, at det ikke er noget, vi vil kommentere på, siger hun i podcasten.

Til Ekstra Bladet har Louise Herping Ellegaard fortalt, at det er en reel problemstilling, at kvinder bliver forskelsbehandlet på den måde.

- Jeg hører om så mange kvindelige iværksættere, der har haft svært ved at rejse kapital, fortæller løvinden til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det er under to procent af al investeringskapital, der går til rene kvindelige grundlæggere, så det er jo bare statistikken, der taler for sig selv.

Til Ekstra Bladet peger hun på, at en løsning kan være, at man skal sørge for, at man ikke ansætter kopier af sig selv. At kvinder også er ansat som porteføljemanagere og i vækstfonde, så man automatisk opnår diversitet.

dr
Den 42-årige iværksætter Louise Herping Ellegaard har skabt sin formue gennem selskabet Clio, der blev solgt for 300 mio. kr.

Louise Herping Ellegaard fortæller, at hun selv investerer meget i virksomheder, der har kvindelige grundlæggere.

- Og jeg går meget op i, at der skal være en divers ejerkreds i de projekter, jeg er med i. For jeg tror på, at man på den måde har et bedre øje for blinde vinkler, siger hun til Ekstra Bladet.

'Løvens hule' kan ses hver torsdag på DR1 klokken 20 og på DRTV.

Læs også