Helle Thorning-Schmidt
Se, lyt & oplev

Hun er blevet kaldt "Gucci-Helle" gennem karrieren. Nu sætter Helle Thorning ord på det ødelæggende øgenavn

10. februar 2023
Af Anja Bruneskjold
Foto: Mikael Rieck
I en ny dokumentar sætter Helle Thorning-Schmidt ord på, hvad det nedladende øgenavn har haft af betydning for hende.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Det er nok gået de færreste danskeres næser forbi, at Danmarks første kvindelige statsminister i sin regeringstid ofte gik under øgenavnet ”Gucci-Helle”.

Og det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt ofte har trukket på smilebåndet over mærkatet, men hun har samtidig heller aldrig lagt skjul på, at hun lige så ofte har været godt og grundigt træt af det.

Noget tyder dog på, at det særligt er sidstnævnte, der har gjort sig gældende for den tidligere leder, der i den nye Viaplay-dokumentar, ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt”, sætter ord på, hvor ødelæggende det nedladende navn i virkeligheden har været.

Helle Thorning

Her får danskerne indblik i Helle Thorning-Schmidts liv efter tiden på Christiansborg – og dokumentaren, der får premiere til foråret, kaster desuden et tilbageblik på de politiske og personlige kampe, som hun gennem tiden har kæmpet.

Der er selvsagt tale om netop øgenavnet ”Gucci-Helle”, men der gemmer sig også umiddelbart en hidtil ufortalt historie om, at den nuværende ledelse i Socialdemokratiet har forsøgt at skrive Danmarks første kvindelige statsminister ud af historien.

Læs også