https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/det-sker/2013/04/1316-sommerkursus-med-kvinden-i-hovedrollen/1316-sommerkursus-med-kvinden-i-hovedrollen-art.jpg
Se, lyt & oplev

Højskoler er et sommerhit

15. april 2013
af Redaktionen
Foto: Den Europæiske Filmhøjskole
For nogle år siden var en farverig charterrejse langt mere fristende end et højskoleophold i den danske sommer. Men nu er højskoletanken tilbage på banen igen. Denne sommer kan du f.eks. blive klogere på kvindelige filminstruktører på den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft

Morgensang, gåture og diskussionsaftener. Den danske højskoletradition har været langt nede i bølgedale i perioder. Men noget tyder på, at tanken om en uge eller to i fordybelse er begyndt at friste mere igen, viser tal fra Højskolerne.dk. Sidste sæson deltog knap 25.000 mennesker i et sommerkursus på en højskole.

Og netop de korte højskolekursers popularitet ligger i tidsånden, siger Alexander von Oettingen, der er udviklingsdirektør for udviklings- og forskningsafdelingen ved UC Syddanmark, til dagbladet Politiken.

- Det skal gå stærkere, hurtigere, og tiden bliver hele tiden mere kostbar og fragmenteret. De moderne mennesker vil gerne have de kortere, komprimerede og hyppigere kurser og så på den måde få et højskoleophold,« siger Alexander von Oettingen.

Fokus på kvindelige instruktører
Minihøjskoleopholdene, der typisk varer en til to uger, kan være en god mulighed for at bruge ferien på at få lidt ekstra viden indenfor et bestemt område. På de korte kurser finder man nemlig typisk de mere nicheprægede temaer, som man kan få lov til at dykke ned i i de 1-2 uger, som kurset varer.

På den Europæiske Filmhøjskole glæder kursusleder og kommunikationschef i Mungo Park, Katrina Schelin, sig til at føre an i et de korte kurser, der afholdes denne sommer. Kurset hedder "Med Kvinden i Hovedrollen", og sætter spørgsmålstegn ved det faktum, at det primært er mænd, der sætter billeder på vores liv. Der er nemlig langt flere mandlige instruktører i filmbranchen, end der er kvinder. Hvilken betydning har det for filmudtrykket, at det er en mand, der har sat sit fingeraftryk på den?

Kurset varer en uge, og ugen kommer til at indeholde masser af banebrydende film fra kvindelige instruktører, et tilbageblik i filmhistorien og et kig med bag kulissen, hvor arbejdet foran og bag kameraet afsløres.

Skuespiller Tammi Øst vil tale om vidt forskellige kvinderoller, mens instruktøren Linda Wendel deler ud af sine filmværktøjer. Og så er der guldkorn fra masser af kloge filmmennesker - blandt andetfilmanmelder Nanna Frank Rasmussen og skuespiller Nastja Arcel.

Kurset koster 4.495 kr. i dobbeltværelse og med fuld forplejning. Se flere priser og info på Den Europæiske Filmhøjskoles hjemmeside: www.efc.dk

Psst! Som noget ganske særligt udlodder femina.dk 2 pladser på kurset "Kvinden i hovedrollen". Pladserne har hver en værdi af 4.495 kr. hvilket betyder 2 personer i dobbeltværelse.

Deltag her!

Læs også