https://imgix.femina.dk/media/ed5df11bf00e40028b3e63cbb45a2e0f.jpg
Se, lyt & oplev

Har du husket at sige TAK?

8. maj 2012
af Redaktionen
Ungdommens Røde Kors lancerer i dag kampagnen ”Sig tak”, som skal sætte fokus på de mange udsatte børn og unge i Danmark. Skylder du nogen en tak, så kan du nu få skuespiller Julie Zangenberg, komiker Jonas Schmidt eller musikeren Wafande til at viderebringe den for dig

Er der nogen, du mangler at sige tak til i dit liv? Så har du chancen nu, hvor Ungdommens Røde Kors lancerer kampagnen 'Sig tak' i dag, den 8. maj - hvilket samtidig også er International Røde Kors-dag.

Baggrunden for kampagnen er, at Ungdommens Røde Kors ønsker at skabe opmærksomhed omkring det faktum, for 1 ud af 7 danske børn og unge mellem 3 og 19 år betegnes som udsatte (SFI, 2010). Det svarer til, at op mod 170.000 børn og unge i Danmark lever med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold.

Julie Zangenberg er nyt ansigt for The Baand

Omdrejningspunktet for kampagnen er hjemmesiden sigtak.dk, hvor skuespiller Julie Zangenberg, komiker Jonas Schmidt og musiker Wafande i en række virale film hjælper dig med at overlevere en tak personligt via Facebook til din ven, mor, studiekammerat, bedstemor eller din gamle fodboldtræner.

Tak med Julie, Jonas eller Wafande?

Du vælger selv, om du vil sende en sød og bevægende takkehilsen fra Julie Zangenberg, en skæv og eksalteret tak fra Jonas Schmidt eller en varm takkesang fra Wafande. I filmene ser det ud som om, at du ringer direkte til den kendte ambassadør, der på din opfordring klikker sig ind på din vens Facebookside og leverer en takkehilsen rettet direkte til din ven. Hver gang en takkehilsen sendes, hjælper dette med at sætte fokus på Ungdommens Røde Kors og budskabet om udsatte børn og unge i Danmark.

Du kan sende takkehilsner fra 8. maj til 5. juni på www.sigtak.dk.

Om Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation med 4.000 frivillige, som hjælper børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold. Fra lektiehjælp og ferielejr til chat og væresteder. Læs mere på www.urk.dk.

Læs også