https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kultur-og-rejser/boger-film-musik/2012/12/1252-hans-pilgaard-boeger/1252-hans-pilgaard-art.jpg
Se, lyt & oplev

Hans Pilgaard: Her er mine yndlingsbøger

1. januar 2013
af redaktionen, FEMINA, Aller Media
Foto: Krestine Havemann
Når tv-værten skal læse en god bog, må den gerne udfordre ham

Journalist og tv-vært Hans Pilgaard elsker at læse en god historie. Men han elsker også, når en bog giver ham én på sinkadusen og konfronterer ham med andre sider af livet.

Ondskabens hotel af Stephen King
Jeg læste den, da jeg var i 20'erne og gik på Journalisthøjskolen - og jeg vågnede om natten med mareridt. Bogen er både vild og uhyggelig og virkelig godt skrevet. Stephen King er en meget overset fortæller - hans historier handler dybest set om at blive voksen.

Ålens yndlingsbøger må gerne både indeholde skurke og sex. Læs om hans yndlingsbøger her

Sisyfos-Myten af Albert Camus
Det er det tætteste, jeg kommer en bibel. Og så er det en af de få gange i mit liv, hvor det har taget mig 10 dage at læse 120 sider, fordi det var så kompakt, dybt og vildt. Jeg synes, jeg forstod noget dybere ved tilværelsen, som man en gang imellem kan opleve, når man hører et stykke musik, læser en bog eller ser en film.

Steppeulven af Hermann Hesse
Det er en fantastisk bog, men den er også farlig at læse. Den kræver tid og fordybelse. 'Steppeulven' handler både om menneskets vandring i ensomhed, trangen til at være unik og også samtidig være en del af en flok. Da jeg læste den, kunne jeg mærke transformationen fra dreng til mand - fra at være uskyldig til skyldig.

Skuespiller Vicky Berlin elsker en god bog, der har en god krog. Læs her, hvilke hun er gladest for

The Executioner's Song af Norman Mailer
Det er en af de mest forrygende bøger, jeg nogensinde har læst. Den handler om dødsstraf og er bygget på en sand historie. Det, der gør den fantastisk, er, at man bliver trukket igennem at gå ind for dødsstraf fuldstændig ubetinget, men halvvejs gennem bogen bliver mennesket bag forbrydelserne beskrevet - og så går man absolut ikke ind for dødsstraf. Det er fedt, at Mailer hiver os rundt i manegen og får os til at mene to modsatrettede ting.

Af Ida Richardt

Læs også