https://imgix.femina.dk/media/f3a0137cb6cd4f85bf66ad5098b14267.jpg
Se, lyt & oplev

Hævn - veldrejet debut

1. maj 2009
af Sissel-Jo Gazan
Stine Bolther bevæger sig modigt i grænselandet mellem pressens blodtørst, politiets arbejde og almen menneskelig moral.

Inden jeg går i gang med anmeldelsen af Stine Bolthers krimidebut Hævn, bliver jeg nødt til at brokke mig over de måder, krimiforfattere slår deres ofre ihjel på. Behøver det at være så udpenslet bestialsk? Det kan umuligt vare længe, før der udkommer bøger, hvor kunstigt blod drypper ud i læserens skød, og afrevne negle flyver fra siderne.
Og så til anmeldelsen: "Hævn" er trods det udpenslede myrderi rigtig spændende, og man læser den i ét hug. Hovedpersonen Lise Toft er kriminalreporter på den fiktive tabloidavis "Dagens Nyheder", og inden man kan nå at sige rigor mortis, er Lise uigenkaldeligt viklet ind i jagten på morderen.

Hævn, ferm debut af Stine Bolther

Ferm og veldrejet debut
"Hævn" er mest af alt et fremragende portræt af pressens skånselsløse jagt på solohistorien, og Bolther formår på fineste vis at vise det emotionelle dilemma, som (de mere samvittighedsfulde) journalister står i, når de for enhver pris skal have kloen i den gode historie. Stine Bolther ikke alene underholder sine læsere, hun bevæger sig også modigt ind i grænselandet mellem pressens blodtørst, politiets arbejde og almen menneskelig moral. Det er en ferm og veldrejet debut!
Stine Bolter, "Hævn", Politikens Forlag, er udkommet.

Læs også:
Nu skal du dø, mor
Krimi med spænding og dybde

Læs også