https://imgix.femina.dk/media/bc0f499fbf7742f79612a207b4ef78a7.jpg
Se, lyt & oplev

Gun-Britts vilje til sejr

13. juli 2009
af Sissel-Jo Gazan
Gun-Britts historie er et indblik i en sej kvinde, der trodsede sine dåbsgaver og blev cool forretningskvinde

Hun er smuk, berømt og succesfuld. Kendt fra TV og kendt fra hylderne i stormagasinerne, hvor hendes produkter står skulder ved skulder, og kendt for sine eksklusive saloner i Købehavn og omegn. Der er selvfølgelig tale om Gun-Britt, Danmarks frisøse-ikon nummer 1, som ved hjælp af flid, stil og viljestyrke har gjort lækkert hår til en levevej.
Nu udgiver hun sin historie, "Du skal ikke tro du er noget - men det hjælper med flot hår", og hvorfor skulle du så egentlig gide læse sådan en bog? Ja, for en gangs skyld var min indbyggede skepsis uberettiget, for Karen Thisteds fortælling om Gun-Britts liv er ikke nogen overflødig omgang med hårlakken, men derimod historien om en pige, der hele sin barndom blev dunket oven i hovedet, men som i stedet for at knække, tog kampen op mod janteloven og fik klinket sit selvværd.
Og se, det er en universel historie, der rammer noget, der er meget, meget vigtigere end dit hår! Gun-Britts historie er et indblik i en sej kvinde, der trodsede sine dåbsgaver og blev cool forretningskvinde. No wonder, hun hedder Gun-Britt. Den dame er ladt!
Karen Thisted, "Gun-Britt. Du skal ikke tro, du er noget - men det hjælper med flot hår", Politikens Forlag, er udkommet.

Læs også