https://imgix.femina.dk/2022-09-28/20190908-111908-5-5568x3712ma.jpg
Kongehuset

Grevinde Alexandra: "Børnene føler sig udstødt"

28. september 2022
Af: Line Frandsen
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra er efterladt i chok, efter det for kort tid siden kom frem, at alle prins Joachims børn får frataget deres prinse- og prinsessetitler. Det fortæller grevinde Alexandra.

Alle prins Joachims fire børn bliver nu frataget deres titler som prinser og prinsesser. Det oplyser Kongehuset.

Fra den 1. januar 2023 skal prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena bære titlerne som grever og komtesse af Monpezat.

- I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra er chokerede og rystede over beslutningen, og til B.T. udtaler grevinde Alexandra sig nu på vegne af sig selv, prins Joachim og prinsesse Marie:

– Vi er alle uforstående over for beslutningen. Vi er kede af det og i chok. Det her kommer som et lyn fra en klar himmel. Børnene føler sig udstødt. De kan ikke forstå, hvorfor deres identitet tages fra dem, siger grevinde Alexandra til BT.

Se og Hør har også talt med Helle von Wildenrath Løvgreen, der gentager ordene på vegne af prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra.

På nuværende tidspunkt er familien for påvirkede af kongehusets opsigtsvækkende udmelding til at sige mere.

Samtidig oplyser Kongehuset, at dronningens valg og beslutning er i tråd med retningen i andre kongehuse, som har foretaget lignende ændringer.

- Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år, skriver de.

I udmeldingen bliver det også fastslået, at prins Joachims fire børn fastholder deres plads i arverækken.

Denne artikel blev først bragt på Se&Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også