https://imgix.femina.dk/media/article/1549_pirelli.jpg
Se, lyt & oplev

Glem de sexede modeller: Se, hvem der optræder i årets Pirelli-kalender

1. december 2015
af Charlotte Hallbæck
foto: All Over
I et halvt århundrede har dækfirmaet Pirelli hvert år udgivet en eksklusiv kalender med billeder af nogle af verdens mest sexede kvinder. Men i år har de byttet de sexede modeller ud med noget ganske uventet. Nemlig 13 intime portrætter af kvinder, der i kraft af deres intellekt eller evner er med til at sætte dagsordenen for vores samfund.

Det er den kvindelige stjernefotograf Annie Leibovitz, der har taget billederne til den nye kalender, og blandt de kvinder, der har fået den prominente plads i kalenderen er navne som kunstneren Yoko Ono, sangerinden Patti Smith, tennisstjernen Serena Williams og forfatteren Fran Lebowitz. Én som alle er de portrætteret ærligt og ægte.

Kalenderen, der ventes med spænding hvert eneste år - og som er SÅ eksklusiv, at den ikke kommer til salg, men kun bliver givet til en udvalgt skare af 20.000 VIP’ere, musikere, politikere og kongelige - har i den grad vakt opsigt i år. NY Times skriver for eksempel, at det ikke blot er et skridt i en ny retning, men et gigantisk tigerspring.

En joke

”Jeg troede, det var en joke”, siger forfatteren Fran Lebowitz til N.Y. Times, om det opkald, hun modtog fra fotografen Annie Leibowitz.

Det samme sagde Agnes Gund, den 77-årige filantropist og tidligere administrerende direktør for MOMA -Museum of Modern Art, da hun fik opkaldet: Hun tænkte: ”Det var mærkeligt. Hvad har det med én som mig at gøre?”.

Læs også: Vi vil gerne appellere til mere rummelighed, siger komikerparret Ditte og Louise

Og det ville være en underdrivelse at påstå, at valget af modeller til kalenderen i år er, som det plejer at være. Siden Pirelli-kalenderen blev lanceret for 50 år siden, har verdenskendte modeller prydet de eksklusive sider. Vi taler de smukkeste i verden - og navne som Kate Moss (helt nøgen, for øvrigt), Gisele Bündchen, Christy Turlington og Naomi Campbell.

I år er det så 12 fuldt påklædte kvinder (næsten), der primært er udvalgt for deres bedrifter i livet. For første gang er der heller ikke nogen, der poserer provokerende, og de 12 kvinder er udvalgt på grund af deres cv – og altså ikke deres kropsmål. Nye tider er på vej.

https://imgix.femina.dk/1549_pirelli1.jpg

Læs også