gift ved første blik
Gift ved første blik

Gift ved første blik-finale: Michael så lyset igennem sit GIGANTISKE underbukse-hul

7. oktober 2021
af Signe Bertram
Foto: Snowman Productions
Afgørelsens time er kommet. Både for de fire tilbageværende par og et par meget hullede trusser. Vi gør status en sidste gang.

35 dage er gået, og tiden er kommet til det helt store spørgsmål: Skal parrene ride sammen hånd i hånd mod solnedgangen eller taste ”skilsmisse” i søgefeltet på borger.dk?

Men der var også andre eksistentielle spørgsmål, som meldte sig i finaleafsnittet. For eksempel:

Hvornår er noget et par underbukser?

Og har man overhovedet brug for nogen at dele livet med?

Imens vi tænker lidt over det, kommer her en gennemgang af parrenes endelige skæbner:

Jonna og Carsten

gift ved første blik

Det blev allerede spoilet inden finalen, at Jonna og Carsten valgte at stoppe eksperimentet før tid, så det blev et kort farvel.

Jonna får sine frustrationer ud ved at banke et par hegnspæle GODT-OG-GRUN-DIGT i.

Og Carsten er bogstavelig talt kravlet langt op i et træ. Måske sidder han deroppe og filosoferer over sit forliste forhold?

Eller måske er han i gang med at finde grankogler og spiselige myrer, der passer til en frisk tangsalat på hans nyåbnede filial af NOMA i Skanderborg?

Det var i hvert fald det for denne gang, og vi har endnu engang fået bekræftet, at der hviler en ond forbandelse over de ældste par i ”Gift ved første blik”.

Christina og Michael

gift ved første blik

Den opmærksomme seer har lagt mærke til, at Christina tager sin vielsesring af i programmets intro – kæmpe spoiler, tænkte vi!

Men vi er alle sammen blevet snydt af en lusket tilrettelægger, for det var bare fordi, hun ville have den byttet til en ny.

Powerkvinden Christina aka. crime rideren fra Fanø aka. ”Gitte” vil gerne forblive gift med Michael (som har tabt sig ti kilo af ren forelskelse og mad med ingefær).

At følge Michaels udvikling har da også været lidt som at se ”Extreme Makeover”, og forvandlingen sluttes af med en udskiftning af hans … ”underbukser”.

Hvordan Michael helt præcist har iført sig det sørgelige stykke stof, han holder op foran kameraet, har vi egentlig ikke lyst til at forestille os. Og heller ikke, hvordan det er kommet til at se sådan ud.

Og her vender vi tilbage til spørgsmålet: hvordan definerer man, om noget overhovedet ER underbukser?

Hvis formålet er et beskyttende lag mellem ædlere dele og benklæder, så kvalificerer Michaels satin-trusser med et hul på størrelse med en knytnæve sig ikke. Heller ikke selvom man kalder det ”naturlig ventilation”…

Afsnittets dramatiske point of no return kommer, da Michael og Christina fræser afsted i T-ROC’en for at flyve med Michaels hjemmebyggede modelfly. For de kommer forbi alle nedlagte flyvepladser i Trekantsområdet, bare for at finde ud af at Michael har glemt at få strøm på flyets batteri. Kæmpe nederlag.

Men Christina har taget ja-hatten med på tur og trøster den modløse Michael. Og så bliver det hele godt igen.

Vi ønsker Michael og Christina tillykke med ægteskabet – I var årets største overraskelse efter ”gæt hvad jeg hedder”-legen ved alteret!

Daniel og Samantha

gift ved første blik

Et par, der ikke så overraskende endte med skilsmisse, var Daniel og Samantha.

Men at de var uenige om den beslutning, var en overraskelse af dimensioner!

For selvom man skulle tro, at Samantha allerede havde pakket flyttekasserne og købt adgang til Tinder Gold, så var hun åbenbart klar til at give forholdet et skud mere.

Fordi de stadig ikke kan kommunikere med ord, har Daniel og Samantha besluttet sig for at skrive deres endelige svar til hinanden ned.

Daniel har ”ik skreven ret møj” – men han har skrevet “nej”.

Samantha har skrevet en længere roman – og hvilke grunde, hun har haft til at ville blive i det kommunikationsløse ægteskab, er en gåde i samme skala som: ”hvordan byggede egypterne pyramiderne?” eller ”hvor længe har Michael haft de underbukser?”

Efter en god nats søvn er Samantha dog kommet til fornuft og meddeler Gert, at hun også vil skilles.

Og det er selvfølgelig altid trist, når nogen går fra hinanden – men helt ærligt: de skulle jo aldrig være blevet matchet!

Mette og Morten

gift ved første blik

Efter at have gennemlevet en knalde-kontrakt, nådesløse prutte-regler og 15 minutters daglig brokketid er spørgsmålet: Var det det hele værd?

Mortens største anke ved Mette er, at hun evaluerer ham hele tiden.

– Det gør noget dårligt ved mig, siger han og ser meget trist ud. Og her vil vi sende en tanke til alle danske børn, der gennemgår undervisningsministeriets nationale tests.

Mette har som i resten af sæsonen mest travlt med at tage snapchat-selfies, når hun i en kort stund glemmer, at Morten roder/larmer/også har følelser.

Men i sidste ende er alt det lige meget.

For Morten synes ikke, at Mette er ”en led kælling fra et kursus” alligevel. Og Mette har jo allerede skrevet under …

Så i en scene, hvor selv parterapeuten får lidt våde øjne, går Morten på knæ og frier igen med ordene:

– Du har ændret mit liv radikalt på 40 dage. Du var præcis det menneske, som jeg ikke anede, jeg havde behov for i mit liv.

Stort tillykke til Morten og Mette! Må I skændes om lydniveauet til jeres dages ende.

Pernille og Michael

gift ved første blik

Den er helt gal med kærlighedssproget hos Pernille og Michael, der siden det hede og berusede bryllup kun er blevet mere og mere uvenner.

Pernille har ikke længere lyst til at kysse og have sex med Michael, og det er han meget frustreret over.

Ved en parterapi, der mest af alt minder om en feberredning, udtrykker Michael at han:

– Håber at gå ud ad døren og være glad i stedet for sur og indebrændt.

Og det er vel det, vi alle håber, Michael. Men nogle gange må man indse, at når man bor på Langeland og nægter at flytte og bare er sur og tvær hele tiden, så er det ikke ligefrem noget, der tænder op under sexlysten.

– Der er ikke mere, jeg kan gøre for jer. Prøv at holde lidt ved, siger parterapeuten Jacob Cornett, der tydeligvis allerede har fået checken fra DR og nu ikke engang gider skjule det længere.

Michael tager hjem til Langeland. Og det er ikke den store overraskelse, at de begge to gerne vil skilles.

Men Pernille har lært en vigtig lektie af at være med i programmet. For måske manglede hun ikke en partner for at være glad for sit liv i Horsens med hund, lærerjob og Desperate Housewives.

Så lad de sidste ord for denne omgang være Pernilles:

– Det, jeg har lært om mig selv, er, hvor glad og taknemmelig jeg er, for det jeg faktisk har. På en måde er jeg ked af, at der skulle alt det her til for at finde ud af, hvor meget jeg værdsætter det. Og at – undskyld – jeg behøver ikke en mand i mit liv, for at det er rart.

Amen, Pernille, Amen.

Læs også