anders
Gift ved første blik

Gift ved første blik-Anders' bryllupsdrøm knust: Pølsevogn byttet ud med gods

26. august 2022
af Benedikte Brix
Foto: DR
Anders Reinholdt Jonssen havde drømt om et noget mere afslappet bryllup end det, DR arrangerede for ham i ”Gift ved første blik”.

Et stort, hvidt gods med bygninger som ”herskabsstalden”. Det lyder umiddelbart som manges hede drøm om en bryllupslokation. Men det var det ikke for Anders Reinholdt Jonssen.

Den 35-årige journalist og kommunikationsrådgiver havde altid ønsket at blive viet i baghaven og servere bryllupsmenu som tag-selv fra en dertil installeret pølsevogn.

Men dagen blev anderledes højtidelig, da produktionen bag ”Gift ved første blik” skulle arrangere brylluppet - og valgte et gods.

Ifølge Anders Reinholdt Jonssen er der strenge regler omkring den store dag, og parrene selv har meget lidt indflydelse på, hvor og hvordan den foregår. For eksempel må deltagerne ikke selv vælge, hvor mange de inviterer.

- Jeg har altid bare gerne ville giftes med en pølsevogn i baghaven og så et par kulørte lamper. Der er det her jo noget lidt andet. Man får ikke lov at bestemme noget som helst selv. Så det blev et godsbryllup, griner 35-årige Anders Reinholdt Jonssen og understreger, at han var glad for arrangementet.

Han bliver i første afsnit af den nye sæson ”Gift ved første blik” matchet med 29-årige Sebastian Lundgren Søvsø, og sammen udgør de det første par af samme køn i programmets historie.

Her ser vi et nyt take på flere af de danske bryllupstraditioner. Blandt andet at de to bærer hinanden over dørtærsklen, og ingen af dem venter på den anden ved alteret eller bliver ført op af et familiemedlem.

- Vi havde mange snakke med DR om, hvordan vi skulle gøre. Og vi ville begge to gerne gå ind samtidig. Så det skulle times, fortæller Anders Reinholdt Jonssen, der er glad for at være med til at vise, hvordan et bryllup også kan foregå.

anders

- Helt ærligt: Når der sidder en 15-årig gut et eller andet sted i provinsen og tænker: Gad vide, hvordan det egentlig er at skulle blive gift med en fyr, og hvad med traditionerne? Hvem skal komme ind med hvem, og hvordan skal det hele være” … Det synes jeg er meget fedt at være med til at repræsentere - at vise en vej.

Artiklen blev først bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også