Ritt Bjerregaard deltager i SØNDAGs Forkæl dig selv dag
Se, lyt & oplev

Forkæl dig selv: Ritt og kompagni kom, så og sejrede

5. november 2017
af Britta Bjerre
300 kvinder spidsede ører i spænding, da Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst indtog frokostscenen ved SØNDAGs Forkæl dig selv dag på Glostrup Park Hotel. Og de blev ikke skuffede. En dag med forkælelse fik lige et friskt skud energi.

300 kvinder sad først musestille, de lyttede, så lyttede de lidt mere - og så grinede de, og så klappede de, og så grinede de igen.
Stemningen var i top, da tre af de fire forfattere til bogen "Livsmodig" dukkede op i forbindelse med frokosten til SØNDAGs traditionsrige Forkæl dig selv dag, der foregik på Glostrup Park Hotel.

Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Hanne-Vibeke Holst kom, så og sejrede, da de flankeret af bogens forfatter, journalist Gitte Løkkegaard, talte frit fra leveren om alder, rynker, veninder - og det dér sex, som en af de tre ikke gider længere (læs: Ritt), en af de tre ikke gad leve uden, (læs:Anne) og den sidste egentlig godt gad leve uden, hvis det ikke havde været fordi, hun (læs: Hanne-Vibeke) er gift med en mand, der har det ligesom Anne!

300 kvinder i godt humør ER til at blive i godt humør af. Dagens mange glade gæster kom som sædvanlig både langvejs fra og fra nærmest lige rundt om hjørnet. Veninder, mødre, der havde hanket op i deres døtre, svigermødre med svigerdøtre, svigerinder, og alle de enlige, der bare havde lyst til en selvforkælelsesdag i et fællesskab med andre, der også kom alene. Og de så ud til at hygge sig, alle som én.

Læs også om Hilda Heick: Jeg er ikke god til at prioritere mig selv

En dejlig tradition

"SØNDAGs Forkæl dig selv dag er gået hen og er blevet en dejlig tradition for os på SØNDAGs redaktion. I år afvikler vi arrangementet for syvende år i træk, og vi har glædet os rigtigt meget til i dag. Vi har gjort os umage med at sammensætte et program, hvor du kan blive inspireret og forkælet igennem dagen", sagde chefredaktør Stinne Bjerre, da hun bød velkommen og fortalte om alle de forskellige workshops, der lå spredt rundt om i lokalerne i Orangeriet på Glostrup Park Hotel.

Det var her, 300 kvinder fordelt på hold blev klogere på sundhed og velvære hos firmaet A. Vogel, der fortalte om at holde sig ung og frisk op igennem årene med naturlige produkter. De fik set MASAIs nyeste kollektion og fik gode tøjråd med på vejen, mens de fulgte nogle af dagens gæster agere modeller. Modeworkshoppen gav også kig til flotte kvalitetstasker fra OCTOPUS, hvis stand dagen igennem lignede et bevis på, at der altid er plads til en ny taske hos de fleste kvinder.

Sminket dagen igennem

Dagens mange kvinder hørte også om nyt indenfor hud- og skønhedspleje på skønhedsworkshoppen hos Glo Minerals og Beauté Pacific, hvor der på standene også blev givet personlig rådgivning og vejledning og sminket kvinder dagen igennem. Hos JEWLS CPH var der personlig "smykkestyling" og gode råd både på standen og i workshoppen. Og på en stand stod Memira, øjenkirurgisk klinik, og gav information til alle interesserede om, hvordan man med en øjenoperation kan slippe for at skulle bruge briller og linser.

Det er også forkælelse: Fem minutter, der gør en forskel

Fik lært at mikse drinks

Selv om der blev drukket liftligt vand fra Egekilde, og selv om der var dem, der lige skulle ud på prøvetur i den lille, nye retromodel af den ikoniske Fiat 500, der fejrer 60 års jubilæum i år, og som var stillet til rådighed af bilfirmaet Manniche, blev der også mere end nippet til drinksene i cocktailworkshoppen fra firmaet Hans Just, når damerne kom dertil. Her fik de lært at mikse drinks med den velkendte likør Cointreau og den nyere Liquor 43, og det gik lystigt for sig rundt om ved de runde borde. Og nå ja - de lærte også at udtale Cointreau, som altså skal udtales - ikke med "ø"-lyd til sidst, men med en "o"-lyd. Nu ved I det!

En kvindes alder...

Standen fra Politikens Forlag kom der "run" på, da først Ritt, Anne og Hanne-Vibeke havde været forbi og sagt fra overfor, at alder er noget, vi skal skjule. Hvorefter de fire damer, Gitte Løkkegaard inklusiv, lagde ud med at betro frokostsalen deres aldre: Fra Gittes 54 år, Hanne-Vibekes 58, Annes 64 til Ritts 76. Og som Gitte konstaterede: - Vi har gjort op med det med, at en kvindes alder taler man ikke om!

Ritt fortalte salen, at ja, hun er gammel, "for man ER gammel, når man er 76", sagde hun, og det vil hun også have lov at være - og at kalde sig selv.
"Er du gammel?", spurgte Gitte så Anne Linnet. "Nej", lød det fra Anne, "og jeg synes heller ikke, at Ritt er gammel. Det er hun alt for nysgerrig og har gang i alt for meget til at være. For det handler om energi, det her, ikke om år. Jeg har mødt mennesker på både 20 og 30, der har en rimelig slatten energi. Og så møder man Ritt! Nej, det hører ingen steder hjemme at kalde sig gammel, bare fordi man er 70!"

Læs også interviewet med Ritt

Men det blev alligevel Ritt, der trak det længste strå og fik det sidste ord, da hun sagde: "I kan roligt sige, når I engang bliver 70, at I ER gamle! Men det er vigtigt, at vi kvinder står ved den alder, vi har - og fylder noget i den!"

Derefter gik 300 dejlige damer faktisk ud og fyldte noget i deres alder - så det ud til - og på bedste vis og fik en dag med mange former for forkælelse ud af det.

Læs også