https://imgix.femina.dk/media/84bbf4f9ca0f4b478ccd80aebb14e226.jpg
Se, lyt & oplev

FEMINA ♥ Louisa Lorang!

3. februar 2012
af Charlotte Hallbæck
Foto: Susanne Gustafsson
FEMINAs helt egen madskribent Louisa Lorang var tidligt oppe i morges for at uddele mad til de hjemløse og de frysende på Hovedbanegården i København

Til daglig er hun FEMINAs dygtige madskribent, der hver uge sørger for at skabe nogle af de mange lækre opskrifter, du kan læse i dit FEMINA.

Men her til morgen stod Louisa Lorang rigtig tidligt op for at være parat med varm suppe til alle, der har lyst til lidt at varme sig på - bl.a. Københavns hjemløse, der nok godt kan bruge lidt at varme sig på i vinterkulden. TV2's Go' Morgen Danmark stod også parat for at følge Louisa i hendes suppekøkken.

Louise Lorang har kogt adskillige liter suppe (over 40 liter!) for at imødekomme de sikkert mange frysende og sultne. Ingredienser: Rodfrugter, kærlighed og en stor klat smør! Det suppe og brød, der ikke bliver spist på stedet, bliver leveret ud til forskellige herberger for hjemløse. Det er vi naturligvis rigtig stolte af her på FEMINA!

Er du selv blevet suppesulten, får du her opskriften på den gode vintersuppe:

VINTERSUPPE MED RUGBRØDSCROUTONER:

450 g kartofler
200 g pastinakker
1 gulerod
2 porrer
lidt olivenolie
timianstilke
evt. persillestilke fra onsdag
2 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
ENDVIDERE:
4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
flagesalt
1 håndfuld plukket timian
Skræl kartofler, pastinakker og gulerod, og skær det hele i grove stykker. Fjern den groveste top fra porrerne og det allernederste stykke med rødderne. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i grove stykker. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i en varm stor gryde. Det må meget gerne stege i 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind lidt kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom dem i gryden. Hæld bouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
Skær imens rugbrødet i grove terninger; vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle en smule af, og vend dem med timian lige inden servering.
Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.
Servér straks suppen med rugbrødscroutoner.
(Eventuelle rester kan nedfryses).
Opskriften er til 2 personer

Læs også