Se, lyt & oplev

femina 145 år: Husker du? Før vi følte os krænkede...

I år kan femina fejre 145-års fødselsdag, og vi har naturligvis stået på hovedet i arkiverne for at finde noget af alt det, vi i dag forundres over, fniser ad eller måske genkender og husker.

i år fejrer femina 145 års fødselsdag, og derfor har vi været en tur på hovedet i arkivet for at se, hvad det nu egentlig er for ting, der har rørt sig igennem årene. Artiklerne her er fra dengang, vi (også) talte lige ud af posen om emner, vi måske ville gribe lidt anderledes an i dag...

 

Må vi ikke nok?

1966: Heldigvis svarede alle de adspurgte mænd inde i bladet, at det jo SLET ikke er noget problem med kvinder, der kører bil ...

 

 

Cykling er et no-go

1967: Den nye mode sætter klare grænser for, hvordan man som dame kan gebærde sig i det offentlige rum, hvor cykling er totalt no-go i lårkort.

 

 

Langt ned i halsen - the femina way...

1975: I de frigjorte 70’ere havde vi naturligvis et interview med pornostjernen Linda Lovelace.

 

 

Amning for to

1977: Amning er et emne, der stadig kan få sindene i kog, men i 2019 ledsages debatten nu aldrig af legendariske billeder som dette af en dengang ung Gretelise Holm.

 

 

Et godt råd

Ja, hvorfor pakke emnet ind, når man virkelig trænger til et godt råd fra dr. Brønnum?

 

Ikke i aften, skat

1975: Dette ellers meget naturlige billede var nok aldrig gået i dag ... og med tiden har forskning vistnok også vist det modsatte!

 

Læs mere om: