Julefilm
Se, lyt & oplev

Fem gode julefilm, du kan streame i ferien

22. december 2017
af Dorthe Liljensøe
Foto:Netflix, TV2 Play, C More, Panthermedia m.fl.
Selv om julen som regel står i familiens tegn, kan der godt være tidspunkter, hvor man får lyst til bare at slappe af med en god film. Her får du fem julefilm, der alle kan streames.

Slap af med en god julefilm

Det er ikke altid, de viser lige netop den film, du har lyst til at se i julen. Eller også passer tidspunktet dig ikke. Vi har støvet streamingtjenesterne igennem og udvalgt fem gode julefilm, du kan streame i julen.

DEN KLASSISKE

A CHRISTMAS CAROL: Oscarvinderen George C. Scott blev nomineret til en Emmy for sin rolle som Ebenezer Scrooge i tv-udgaven af ”Et juleeventyr” fra 1984, og filmen er også en af de bedste versioner af det klassiske juleeventyr. Det er historien om den nærige Scrooge, der hader jul og hygge, men som julenat opsøges af tre spøgelser: Fortidens, nutidens og fremtidens og indser, at penge ikke er alt – det er til gengæld kærligheden. Se den på Netflix.

https://imgix.femina.dk/a-christmas-carol-1984-ss2.jpg

DEN SJOVE

JULEFROKOSTEN: Den årlige julefrokost hos autoværkstedet Holgers Auto står for døren, og alle glæder sig gevaldigt. Traditionen tro går julefrokosten fuldstændig amok, alle smider hæmningerne, og hverdagens små stridigheder blusser for alvor op. Fra 2009 med bl.a. Thure Lindhardt, Kim Bodnia, Ghita Nørby, Anders W. Berthelsen, Martin Brygmann, Søren Malling, Anne-Grethe Bjarup Riis, Dick Kaysø, Mick Øgendahl og Kurt Ravn. Se den på Tv2Play

På danskefilmskat.dk kan du også se den gamle udgave fra 1976, der foregår på Simonsens Bijouterifabrik, hvor julefrokosten udvikler sig til et drukorgie. Med bl.a. Jesper Langberg, Lisbet Dahl, Preben Kaas, Jørgen Ryg og Judy Gringer.

https://imgix.femina.dk/40917943-7fa6bc949ac285fa5481e231c6c87366.jpg

DEN NYERE

BROADCASTING CHRISTMAS: Melissa Joan Hart og Dean Cain har hovedrollerne i julefilmen fra 2016 om to journalister, der begge går efter jobbet som tv-vært på et populært morgenshow. For at gøre sig fortjent til den eftertragtede stilling skal de lave spændende tv-indslag, der handler om julen. Kampgejsten er ekstra stor, da de to engang dannede par, og efterhånden begynder de gamle følelser også at blusse op igen. Se den på C More

https://imgix.femina.dk/melissa_dean-1665_1.jpg

KOMEDIEDRAMA

FOUR CHRISTMASES er en julekomedie fra 2008 med Vince Vaughn og Reese Witherspoon.
Ingen holder mere af julen end Brad og Kate, der hver jul drager på ferie til en eksotisk sydhavsø, og på den måde slipper de for deres besværlige familier og forældrenes nye koner, mænd og børn. Denne jul bliver imidlertid anderledes. Lufthavnen bliver lukket pga. tågebanker, og en lokal tv-station fanger parret på kamera. Hermed har de ingen undskyldninger for ikke at besøge Brads far... og Kates mor... og Brads mor... og Kates far... Fire juleaftener på én dag! I andre roller ses bl.a. Robert Duvall, Jon Favreau, Sissy Spacek, Jon Voight, Mary Steenburgen og Dwight Yoakam. Se den på Viaplay.

https://imgix.femina.dk/b002n1mppm_fourchristmases_uxnl1_v144373257_ri_sx940_.jpg

DEN ROMANTISKE

BRIDGET JONES DAGBOG: Komedie fra 2001 med Renee Zellweger som Bridget Jones, en vældig sympatisk singlepige i London. Da Bridget fylder 32, beslutter hun sig ved nytårstid at føre dagbog. Hun vil have kontrol over sit liv - drikke mindre, spise mindre, ryge mindre og finde den eneste ene. Hendes mor introducerer hende for den attraktive, men tilsyneladende arrogante Mark Darcy, men i første omgang har hun mere held med sin chef Daniel Cleaver, med hvem hun flirter via sin e-mail. Hun havner mellem to fyre – én, der er for god til at være sand, og én, der er så forkert, at han må være den rigtige! Se den på C More.

https://imgix.femina.dk/jonesintro.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også