https://imgix.femina.dk/media/article/1413-apps-primaer.jpg
Se, lyt & oplev

Fem gode apps til din træning

31. marts 2014
af Emilie Dahm Reimar
Hvordan er det nu lige, man får presset motion, mindfulness og sundhed ind i en travl hverdag? Vi giver dig fem fede apps, som nemt kan give dig et pusterum

Farer du også tit vild i AppStore, på jagt efter de fede apps? Vi har bedt Mette Christiansen fra 3 om hendes bedste tips til at bruge din smartphone til træning i hverdagen...

https://imgix.femina.dk/1413-apps-stor-1.jpg

1. Genial i hverdagen

I den ideelle verden når jeg at træne og lave øvelser, der er gode for min krop, hver dag. Men når træningsambitioner møder det der h-v-e-r-d-a-g er app’en ”XFit Push Ups” et hit. Den guider mig igennem lette, middel og svære armstræknings-øvelser og er nem at have med i lommen.

2. Yoga på stuegulvet

Hvis du elsker yoga, er app’en ”Yoga.com Studio” virkelig brugbar. Jeg er nybegynder, men jeg får følelsen af, at jeg er med på et yogahold, og det er fantastisk, at jeg kan springe øvelser over, hvor jeg skal står urealistisk meget på hovedet i sekunder, der føles som timer. Der er over 300 øvelser og poseringer, HD video’er og træningsprogrammer. App’en koster godt nok 32 kroner, men jeg synes helt klart, den er pengene værd.

3. Mindful minutter

I en travl hverdag med alverdens støjende stress-elementer, er det altafgørende for mig at finde et lille pusterum til at lade op i. Jeg bruger ”Mindfulness App’en DK” om aftenen, lige inden jeg skal sove for at slappe helt af. Gutten der taler i app’en har den mest beroligende bløde stemme, og jeg føler nærmest, at han er blevet min ven, fordi jeg hører på ham så tit. Det behøver bare at tage 10 minutter, og kan anvendes af både nye mediterende og mere erfarne.

https://imgix.femina.dk/1413-apps-stor-2.jpg

4. Hvad koster en kage?

I perioder synes jeg, det er rart at have lidt følelse med, hvad jeg stopper i mig af kalorier – og der er ”Life Sum” god. Den tracker min kost, vægt og træning ved, at jeg enten indtaster manuelt, hvad jeg spiser eller scanner stregkoden på produktet, imens den modregner træning i det totale kalorieregnestykke. Og i de perioder, hvor jeg ikke gider tælle, kan jeg heldigvis slukke for den.

5. Smart armbånd

SmartBands er den nye trænings-gadget til smartphonen og er et armbånd, der kan bruges til at tracke, hvor langt man bevæger sig, og hvor mange kalorier man forbrænder – og om det er sket til fods, på cykel eller i bil. Det holder også styr på ens billeder, hvordan man har kommunikeret med vennerne, og den kan også bruges til fjernstyring. Sony er på trapperne med et rigtigt lækkert et, som kommer i flere farver og som virker rigtig tjekket.

Læs også