Favoritbog: Det år vi gik til begravelser
Se, lyt & oplev

Favoritbog: ”Det år vi gik til begravelser”

11. maj 2017
af redaktionen
Hvis du skal læse en god bog denne sommer, vil vi klart anbefale Henriette Rostrups ”Det år vi gik til begravelser”. Faktisk kan vi anbefale den så meget, at vi har udnævnt den til ”femina favoritbog”, og det betyder, at du kan få den til bare 49 kroner i dit lokale supermarked.
Julia Lahme om Det år vi gik til begravelser:

Det er aldrig for sent at få en god barndom

… men nogle gange er det nærmest umuligt, når éns familierelationer er blevet til fragmenter. I den meget roste roman Det år vi gik til begravelser (Politikens Forlag) af Henriette Rostrup møder vi Julie, som vi følger i to spor: Mens hun er lille pige i et ganske almindeligt middelklassehjem, med en ganske ualmindelig trist opvækst, og mens hun, efter at have kappet alle bånd og at være flyttet til New York, glider ud af sit gamle liv og ind i andres, ud af en depression og ind i et nyt liv som ghostwriter for forfattere, der nok er kendte, men som efterhånden har mere fortid end fremtid. New York er næsten en person i bogen, som også tæller en mængde andre vidunderlige personer. Læs den og få et unikt og sårbart glimt af, hvad der sker, når vi ikke har lyst til at være dem, vi fik besked på at være.

Om handlingen

Jewel Temper fra New York hedder i virkeligheden Julie og er opvokset i Kokkedal i Danmark. Hendes talent for at skrive bringer hende i favnen på den litterære agent Mia, som hyrer hende som ghostwriter for populære, men udbrændte forfattere Samtidig skriver hun på sine egne barndomserindringer – som er langt fra sukkersøde. Da hun bliver gravid, fortæller hun det ikke til barnets far. I stedet flyter hun ind blandt skæve eksistenser i NY-kvarteret Hell’s Kitchen, hvor transvestitten Mr. Velázquez med tiden bliver en slags alt i en – mor, far, mormor og morfar. Efter ti år i New York får hun tilsendt en pakke med breve, som hendes nu afdøde mor har skrevet til hende gennem alle årene, men som hun aldrig fik sendt.

FAVORITBOG

Det år vi gik til begravelser er månedens favoritbog. Det betyder, at bogen kan købes for 49 kr. i Fakta, SuperBrugsen, Løvbjerg og Kvickly - på hylderne ved ugebladene.

Læs også