https://imgix.femina.dk/media/c6f86a9a35e24e6a8d05ad89f4e0d87e.jpg
Se, lyt & oplev

Fantastisk film: Julie & Julia

16. oktober 2009
af Rikke Rottensten
Julie & Julia er en film om kvinder og mad, og FEMINAs anmelder elsker den. Hendes eneste anke er, at man bliver sulten af den!

VIND EN TUR I BIFFEN

Klik her og deltag i konkurrencen om biografbilletter til Julie & Julia

Det her er en film, der feder. Men det er også en fed film. Humoren og historien i Julie & Julia gør det til en rigtig Nora Ephron-film - bare uden det romantiske twist. Efter en film om e-mails og en om mobiler, så er turen selvfølgelig kommet til bloggen. Den blog, som Julie opretter for at få noget afveksling i sit liv og skrive om det, hun elsker mest: at lave mad. Så hun giver sig selv og sin blog den udfordring, at hun vil lave alle retterne i USA's all times favourite TV-kok Julia Childs mest berømte kogebog på ét år - og skrive om dem. Og det går hun så i gang med, samtidig med at vi ser, hvordan opskrifterne blev til hos mrs. Child.

Meryl Streep er vidunderlig
Meryl Streep er helt og aldeles vidunderlig og indtagende som en bulderbasse af en old school kvindelig kok - en blanding af Kirsten Hüttemeier og Conrad & Aksel, som alle børn af 1970'erne husker. Plottet lyder måske ikke af så meget, men filmen er dybt charmerende, stærkt underholdende og en fint pointeret historie om to kvinders kamp for et selvstændigt og meningsfyldt liv og karriere. Alt imens man slikker sig om munden over alle de kager, saftige kødstykker og mængder af smør, der smelter sydende i de dyre gryder.

Premiere den 16. oktober.

ììììì (5/6)

Læs også