Take_That
Se, lyt & oplev

Engang var de verdens største boyband. Nu er de familiefædre – og deres børn har opdaget en særlig fordel

10. august 2023
Af Louise Kidde Sauntved
Foto: PR
Engang var de verdens største boyband. Siden gik Take That hver til sit. Netop nu er de aktuelle med filmen “Greatest Days”, der bygger på en lang række af gruppens største hits – uden i øvrigt at handle om Take That.

Det er mere end 15 år siden, Mark Owen, Gary Barlow og Howard Donald så småt begyndte at tale om at lave en musical med deres sange.

En fortælling, der ikke så meget handlede om et band, men om at være fan. Ikke af Take That, men i det hele taget.

Det blev til musicalen “The Band”, der nu er blevet til filmen “Greatest Days”:

Rachel klarer sig gennem en ikke altid let teenagetid ved hjælp af bandet The Boys, der dukker op og giver et nummer, når hun har allermest brug for støtte.

Som voksen hører hun stadig The Boys’ sange, men magien – og bandet – er forsvundet. Indtil Rachel vinder billetter til bandets reunion-tour, og beslutter sig for at invitere de veninder, hun ikke har talt med i 25 år.

– Der er dele af denne her film, der sender os lige lukt tilbage til 90’erne og 00’erne, fortæller Gary Barlow.

Take That i tal

5 medlemmer var der i gruppen, da Take That udgav debutalbummet “Take That & Party” i 1992. Robbie Williams forlod bandet i 1995, og i 2014 var det Jason Orange, der sagde farvel og tak.

17 singler på den britiske top-5 er det blevet til for bandet, hvis største hits tæller “Back for Good”, “Patience” og “Never Forget”.

8 album er det blevet til siden debuten, senest “Wonderland” fra 2017.

– Det er jo en mærkelig rejse, vi har været på. Vi var fem fremmede, da vi mødte hinanden, og i løbet af årene er vi vokset sammen som sådan en form for udvidet familie.

– Jeg har kendt de her gutter i længere tid, end jeg har kendt min kone. Vi har delt 30 fantastiske år med hinanden i bandet og oplevet mange højdepunkter – og også et par lavpunkter, siger han videre.

– Jeg kunne godt tænke mig at rejse tilbage til 1990’erne og opleve det hele igen, medgiver Howard Donald, som sidder ved siden af.

– Men måske kun i en måneds tid. For jeg er virkelig glad for der, hvor vi befinder os nu som band, i forhold til dengang. Dengang gik det hele så utroligt stærkt. Det eneste, der optog os, var musikken og arbejde, arbejde arbejde. Vi var ligeglade med alt andet. Sådan er det ikke nu, hvor vi alle sammen har fået børn, fortæller sangeren, der er far til hele fire unger.

Han og bandvennerne Gary og Mark kan glæde sig over, at 1990’erne i nogen grad er kommet til dem. For netop det årti er at finde overalt i modebilledet og musikken netop nu.

– Det er interessant at opleve, at 90’erne er tilbage. Der er virkelig meget musik i dag, der er inspireret af 1990’erne. Så det er måske meget god timing at fejre det årti netop nu, siger Gary Barlow, der dog lover, at hverken han eller de to bandkammerater har tænkt sig at hoppe i de kostumer, de dansede rundt i på scenen for 25-30 år siden.

https://imgix.femina.dk/2023-08-07/Take%20That%20on%20stage.jpg
Take That er nu reduceret til en trio med Howard Donald, Gary Barlow og Mark Owen.

Mange af dem er faktisk givet videre til det fiktive band The Boys i filmen, så det er dem, der nu kan nydes i åbentstående skjorter og læderhotpants.

En social begivenhed

Sev om “Greatest Days” er fyldt med Take That-musik og referencer til bandets storhedstid, er den ikke en fejring af Take That.

– Da vi begyndte at tale om at lave en musical, var det fra starten vigtigt for os, at det ikke skulle være en film om os og den rejse, vi har været på.

– I stedet ville vi rette fokus mod dem, som vi har set på i alle de år – nemlig publikum. Vi ville gerne hylde publikum. Så mit store håb er, at filmen vil få folk til at føle, at de er 16 år igen.

– Jeg håber, at den vil få dem til at huske nogle af deres venner fra dengang – og måske ringe til dem. Jeg håber, at den minder dem om noget godt. For musik er en fantastisk tidsmarkør. Den er som en portal gennem tiden.

– Du hører en sang, og så er du pludselig 12 år igen. Eller den tager dig tilbage til en bestemt tid eller et bestemt venskab, siger Gary Barlow.

– I virkeligheden tror jeg slet ikke, at man behøver at være fan af Take That for at nyde filmen, indskyder Howard Donald.

– Lige meget hvem du er fan af, tror jeg, filmen vil vække genklang i dig.

For Take That er godt klar over, at selv om de stadig kan fylde store koncertsteder, er de efterhånden blevet en mindre brik i hele myten om sig selv.

Vidste du, at...

... der er en film om Robbie Williams på vej i din biograf? Den 49-årige sanger spiller sig selv i ”Better Man”, men på rollelisten optræder også Jonno Davies i rollen som den helt unge Robbie. Filmen forventes at få dansk premiere i oktober.

– Dengang i 90’erne var det meget kaotisk, siger Gary Barlow.

– Der var hele tiden en masse mennesker – i lufthavnen og til alle vores koncerter, hvor vi end befandt os i verden. Det var umuligt ikke at se, hvor meget bandet betød for dem.

– Men noget af det, vi lærte i løbet af årene, var, at bandet ganske vist er vigtigt for de her mennesker, men faktisk så handler den oplevelse, de har med bandet, lige så meget om at fejre sammen med de mennesker, de møder.

Greatest_Days
“Greatest Days” handler ikke om Take That, men om venskab, drømme og musik. Filmen har dansk premiere 10. august.

– Enten de mennesker, de har kendt, siden de var unge, men vi har også oplevet mange fans, der rejser til andre lande og mødes med fans derfra og bor hjemme hos dem. Så det bliver en social begivenhed, som fylder meget mere end både musikken og bandet. Det er en del af deres liv og deres vennekreds. Og det er virkelig fint.

Gary Barlow, Howard Donald og Mark Owen får i dag gennem deres børn lov at opleve det at være fan fra en lidt anden vinkel.

– Alle vores børn er meget glade for musik. Og de har for længst opdaget, at vi kan bruges, når de gerne vil have billetter til et eller andet band. Det er den funktion, vi har nu – og vi har aldrig været mere populære!

– Telefonen ringer, eller der tikker en sms ind: “Elsker dig, far”. Man når lige at tænke “nårh, hvor fint” inden “kan du skaffe mig billetter til Billie Eilish, Taylor Swift ...” Vi er gode kontakter at have, siger Mark Owen med et skævt smil.

2 hurtige til Take That

Hvem var i selv fans af, da I var 16?

Howard: Jeg var ikke rigtigt fan af nogen. Jeg havde et par bilplakater på væggen, men det var vist det. Jeg var mest optaget af breakdance.

Gary: Jeg var besat af musik. Jeg lavede ikke andet end at spille og skrive sange. Jeg var vild med A-ha, og jeg elskede Adam and the Ants. Og Duran Duran.

Mark: Jeg var vild med Diego Maradona. Jeg havde en plakat med ham og en af Madonna. Så ... Maradona og Madonna.

Hvordan ville jeres “greatest day” se ud?

Gary: Min bedste dag er juledag. Det er verdens bedste dag. Hele familien er der, du har spist for meget, og ungerne brokker sig i baggrunden. Du er småfuld, og der er intet i tv. Det er bare det bedste. Juledag.

Howard: Min var, da mit første barn blev født, men okay ...

Gary: Jeg sagde, hvad min bedste dag ville være. Ikke hvilken dag der har været bedst. For så er det selvfølgelig mine børns fødsler.

Mark: Alle dage sammen med jer er de bedste dage!

Interviewet blev udgivet i femina uge 30, 2023.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også